Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10493

SANSALONI, EL CONSELLER HOMICIDA DEL GOVERN BALEAR

0
0

Gens Honorable Sr. Sansaloni:

Que un buròcrata fosc com Vè sigui el màxim responsable de la Salut a les Balears és un bon indicador del grau de degradació al que ha arribat la nostra Comunitat. En efecte, Vé és el Conseller de Salut adequat per a un Govern presidit per un polític de quarta fila i mentider que s'està fent milionari vessiant des del Govern la seva hiper-productiva farmàcia.

Però si escric aquestes línies no és per parlar de les seves misèries personals sinò per responsabilitzar-lo de la mort i del patiment físic i psicològic de moltíssimes persones a la nostra comunitat.

Vé s'ha fet tristament cèlebre al conjunt de l'Estat per la mort evitable i directament atribuible a la seva incúria i a la seva política del jove Alpha Pam. Però Alpha Pam, malauradament, no és més que la punta de l'iceberg. Són moltes més les persones - immigrants i no immigrants - que estan morint pel retall brutal en les polítiques preventives, pel retall en les polítiques assistencials i pel retràs en els diagnòstics i en l'aplicació de mesures terapèutiques

Dir que el Govern atén amb urgència els casos de risc vital és, senzillament, un sarcasme. Quan la víctima d'un càncer localitzat però que pot fer metàstasi retrassa la seva intervenció quirúgica, les seves possibilitats de morir innecessàriament augmenten de manera directamente proporcional al temps que s'atorben en ser operats; quan una persona gran amb un problema tan poc mortal com una lessió de genoll veu retrassar-se durant mesos les proves diagnòstiques i les mesures terapèutiques necessàries està incrementant les seves possibilitats de caure, de patir complicacions i d'empitjorar la seva situació clínica general; quan persones víctimes d'una psicopatia són abandonades per l'administració estam posant en perill la seva pròpia vida i la dels que l'envolten... Quantes morts s'estan produint com a consequència d'aquestes situacions (que, per cert, durant la campanya electoral, Vés varen jurar i perjurar que no es produirien)?. La Conselleria es guarda molt d'establir els indicadors que permetin contestar aquesta pregunta però que aquestes morts es produeixen és una realitat estadística científicament incontestable.

Sr. Sansaloni, ni ser "un mandado" ni ser el secretari del secretari del secretari de la Troika li permet sentir-se irresponsable de tant de patiment, de tanta angoixa i de tantes morts


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10493

Latest Images

Trending Articles