Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10345

Hem de protegit la badia

0
0

A Alternativa denunciam que la realització dels projectes proposats pel Club Nàutic suposen l'incompliment de la moció aprovada pel ple el passat mes d'octubre per cercar solucions al tema dels fondejos a la Badia, que consideram que han de ser solucions globals i públiques.

________________________________________________

El passat mes d'octubre es va aprovar al ple la nostra moció per cercar solucions al tema dels fondejos a la Badia. Tots els partits vam votar a favor de la moció excepte el regidor d'UMP que es va abstenir, a la que s'aprovava convocar una reunió de la junta de portaveus amb representants de les administracions amb competències a la Badia (Ports, Costes i Ministeri de Defensa), per cercar solucions globals i alternatives als fondejos il·legals. Després de mig any aquesta reunió no no s'ha realitzat i ara es fan públics tota una sèrie de projectes del Club Nàutic del Port de Pollença que incompleixen l'acord adoptat pel ple.

El Club Nàutic del Port de Pollença ha anunciat els seus projectes de fer una ampliació per a 62 embarcacions d'entre 15 i 30 metres d'eslora, construint un dic de contenció fet de formigó davant l'escullera del port, a més de la instal·lació d'un pantalà flotant a Albercuix (acondicionar el mollet existent i allargar-lo, aquest estiu per 63 embarcacions) i la gestió d'un camp de 200 boies per a embarcacions d'entre 8 i 25 metres d'eslora. A Alternativa per Pollença ens oposam rotundament a aquesta ampliació del Port per molts motius: ecològics, d'impacte paisatgístic, i perquè lluny de solucionar el problema de la manca d'espai d'amarrament que tenen alguns pollencins (amb barques petites), en portarà d'altres associats com la major elitització de la zona, l'augment del volum de barques...

La motivació de la nostra moció aprovada era trobar solucions ecològiques i públiques a un problema de medi ambient i d'ocupació d'un espai públic com és la badia amb morts (més de 479 fondejos a l’estiu passat, sense control); i no construir més, deteriorant més el paisatge de la badia, i augmentar la pressió ambiental sobre la mateixa.

Ens oposam a solucions privatitzadores i destructores del paisatge que pensen més en el negoci que en el medi ambient o la defensa de l'espai públic i exigim a Ports que abans de donar qualsevol pas faci una reunió amb l'Ajuntament i al mateix Ajuntament l'exigim el compliment de la moció aprovada al ple i que faci passes per a la gestió directa d'un camp de boies ecològic i públic.

 


 
Demà divendres 24 i dissabte 25 d’abril participarem a les Jornades Municipalistes organtizades pel Col·lectiu Albaïna, juntament amb les Candidatures d’Unitat Popular (CUP). Aquestes jornades consistaran en una sèrie de xerrades sobre la necessitat de l’organització ciutadana i la lluita al carrer per forçar un canvi a les institucions. Això es farà explicant un seguit d’experiències i projectes d’altres pobles i ciutats, que són un referent a seguir per a la resta de municipis.
 
 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10345

Latest Images