Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10337

Els ''40.000 economistes'' resten amb el cul a l'aire: La Xina a l'avantguarda de la tecnologia.

0
0

  

     El tren de gran velocitat xinès. Els 40.000 economistes dels mitjans capitalistes, finalment, resten amb el cul a l'aire.

 

      En tot temps, els economistes dels mitjans capitalistes (comunament, denominats ''occidentals'') han fet mans i mànigues per tergiversar la realitat del desplegament industrial de la Xina.

    Com ja he dit en altres articles, els 40.000 economistes desplegaven el seu fals discurs tot afirmant que la indústria xinesa principal era la de sabates i de joguines, que els altres productes industrials eren una còpia inferior dels productes estrangers.  Especialment repetida ha sigut la cantilena de que ''el fenomen del desenvolupament industrial de la Xina era degut a la ma d'obra barata.

    Que la Xina és una ''economia emergent'', deien; i que aquesta emergència era deguda a la introducció del sistema capitalista. Etcètera (Amb més dedicació, podeu veure el meu post La Xina, la civilització vertical (2)).

 

    Últimament,  nos és rar trobar mitjans ''occidentals'' més seriosos que rebutgen participar en el joc de la confusió dels mitjans de les Corporacions.

 

    El motiu d'aquest post és, justament, per penjar un informe d'un mitjà alemany, el DW, que mostra voluntat d'objectivitat. Vegeu el post 'Made in China' high-speed trains going global .

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10337

Latest Images

Trending Articles