Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10840

Noves aportacions a l'arxiu històric dels gegants

0
0

Fa més d’ una dècada els membres del Grup de Geganters de Maó, buscant  nous reptes, ens vàrem donar compte de que en Tomeu i na Guida són dues figures ben prou estimades a la ciutat, que provoquen ben prou sentiments entre les diferents generacions que han conviscut amb ells, però que la seva història, la dels gegants, en aquell moment no era gaire més que algunes coses que ens havien anat contant; va ser el moment en que el nou repte seria la investigació i recerca la  història d’en Tomeu i na Guida, una història gegant.

Avui, ben prou anys després d’iniciat el projecte, que mai ha cessat, doncs sempre apareixen nous datos, nous testimonis, noves fotografies, podem contar amb orgull que disposem d’un important arxiu històric relacionat amb els gegants. De fet dit arxiu a l’any 2002 fins i tot va donar peu al llibre amb la història dels gegants (En Tomeu i na Guida, Una història Gegant. Miquel Villalonga Coll, 2002).

En molts pocs anys la revolució d’internet ha fet que a part de no haver aturat mai de rebre correos amb consultes i també noves aportacions sobre les enormes figures, hem pogut anar trobant a la xarxa diferents fotografies antigues, publicades per persones que fins el moment no teníem el gust de conèixer però que encantades ens han anat cedint els arxius per així poder engrandir l’arxiu històric dels gegants.

Aprofitem aquest correo per a recordar que per qualsevol consulta a l’arxiu dels gegants, història, dates, etc.  es pot fer dirigint-se al grup de geganters gegantsmao@menorca.es , igualment no és de més recordar que sempre sol ser benvinguda alguna nova fotografia antiga, o algun nou dato que algú en pugui disposar.

Una manera amb la que hem pogut localitzar algunes fotografies antigues que fins el moment no en teníem constància ha estat que algun amic, trobant-ne alguna per grups en el facebook, simplement etiquetant la fotografia amb el nom del perfil dels gegants “gegants de mao, menorca”, al moment ens ha arribat la notificació de la existència de la  fotografía i de qui en és el seu propietari.

I és que amics, la nostre història és una història gegant que no para de créixer.

Gegants de Maó Menorca a les Festes de la Mercè de Barcelona 1986

(Fotografía del Sr. Cuyàs, Barcelona, cedida per Joan Miquel Merino. Són en Tomeu i na Guida a les Festes de la Mercè de Barcelona a l' any 1986)

 

Visiteu també: www.gegantsmao.menorca.es i els vídeos a www.youtube.com/gegantsmao .


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10840

Latest Images

Trending Articles