Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10346

El Govern que no estimava els trens

0
0

El ministeri de Foment promou un Pla d’infraestructures (PITVI) que preveu 136.000 milions d’inversió en transport entre 2012 i 2024 (el trobareu a la pàgina web). La inversió més important és en tren: 52.000 milions d’euros. Són xifres que maregen, i que se sumen als 46.000 milions d’euros en tren els darrers vint anys. Espanya és una potència mundial en AVE que, segons diu la ministra, el 2015 arribarà a Extremadura.

I aquí? Perquè els mallorquins pagam part d’aquests trens! Un 2,4% d’aquestes quantitats (la nostra proporció de la població espanyola) serien 100 milions d’inversió cada any, què anirien de bé per millorar la mobilitat! i pensau en els llocs de feina en aquest moment tan difícil. Idò aquí l’any 2012 han arribat zero euros, zero. I al nostre Govern li sembla bé! Diu que la culpa és nostra (nostra!) i que el tren és un mal negoci (el PP dels nostres pecats, que prometia tren i soterraments arreu si guanyava les eleccions!)

Però, vés per on, el PITVI de Rajoy reconeix que s’han de fer inversions ferroviàries a Mallorca. Quines? El conveni ferroviari  i el tram badia de Palma, diu. Però el Conseller Company mantén que els convenis signats per l’anterior Govern són “paper banyat”, que érem uns ineptes, etc, etc. Així que, a través de l’amic Baldoví, diputat de Compromís, hem demanat al Ministeri a què es referia quan el seu Pla nomena aquests convenis. Resposta oficial: ens envien el conveni de 2008, on hi ha el tren de Llevant fins a Cala Rajada i l’electrificació, i el conveni de 2010, el del tramvia de la platja de Palma. El Govern del PP a Madrid preveu pagar les obres de l’anterior legislatura, de les que el Govern de les Illes Balears renega! Tenim un govern que somia en un misto i un bidó de benzina.

A tot això, de moment: Zero euros 2012, zero euros 2013, tarifes un 50% més cares, reducció de freqüències, supressió sortida Crist Rei, transbordament infame a Son Bordils, obres abandonades entre Manacor-Artà, proveïdors que no cobren... Això sí, els usuaris se n’han temut d’una millora dels combois: els vagons comprats l’anterior legislatura, els trens elèctrics que el PP s’ha cansat de criticar (fins i tot deia que alguns no podien anar per la via d’Inca: fals).

Als mallorquins, és bo de veure, ens convé potenciar el tren, per fer-ne ús, és  clar, però també com una contribució a la nostra connectivitat i, en definitiva, a la reactivació econòmica.

Me deman fins quan els mallorquins ens deixarem fer el feix damunt.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10346

Latest Images