Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10334

Ple Verd de gener: Aprovades les quatre barres com a símbol local i el suport a Jaume March

0
0

Una vegada més el conflicte entorn l'ensenyament va protagonitzar el ple d'ahir dijous. I no per cap voluntat dels polítics pollencins de centrar-nos en aquest tema, sino per les reiterades accions de mal govern que du a terme l'executiu de José Ramón Bauçà. En aquesta ocasió a compte de la Llei de símbols i dels expedients oberts al director de l'institut de Marratxí, el pollencí Jaume March, víctima dels atacs polítics de la conselleria.

Cal destacar que en aquest ple només hi havia dues propostes de l'equip de govern, de les que una fou retirada per pròpia iniciativa del batle i l'altre per demana de l'oposició, ja que també l'havien duit encara una mica verda. Un magre ritme de gestió, certament.

Es va canviar l'odre de les mocions per deferència al públic que les esperava a la sala.


1.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del reglament municipal de proveïment d’aigua potable

Aquest punt fou retirat per iniciativa del Batle, ja que tal i com s'havia proposat la modificació no era correcte.


2.- Aprovació, si procedeix, de la proposta de transmissió de la finca amb qualificació d'espai lliure pública obtenir per expropiació forçosa, amb contraprestació (justipreu) de la cessió temporal de la mateixa per a l'explotació com a quiosc de l'edificació existent, Zona Antiga Cala Barques, Cala Sant Vicenç.

El solar i l'edifici del local “Balaixa”, a les escales de Cala Barques, estan declarats zona verda al planejament municipal. Això suposa que s'haurà d'expropiar als propietaris. Actualment el solar i l'antiga botiga estan molt degradat. La Fundació Tabaluga de Peter Maffay ha proposat somprar el solar i cedir-lo a l'Ajuntament a canvi de tenir la concessió de l'edifici per posar-hi una botiga on es vendrien els productes que comercialitza la seva fundació. La concessió seria per trenta anys i la Fundació es faria càrrec de les obres a la botiga.

En principi sembla una bona oferta. L'Ajuntament s'estalvia l'expropiació i el solar i l'edifici es rehabiliten amb una finalitat social. La proposta seria rodona si hi hagués consens amb els ciutadans de Cala Sant Vicenç. Aquesta passa és la que encara no s'ha fet, ja que no hi ha hagut reunions ni amb comerciants de la zona ni amb l'Associació de Veïns. Per això tant des del PSM-MÉs com altres partits de l'oposició verem demanar que es retiras el punt per fer aquestes gestions i assegurar-nos que es tracta d'una proposta volguda pels santvicenters.

El batle s'irrità amb aquesta demanda però va acceptar-la, i per tant el punt es va retirar fins a un proper ple. Ara esperam que es facin les converses oportunes.


4.- Moció presentada pels grups municipals PSM-EN, PSOE, A, ERAM i Regidors no adscrits de declaració dels símbols d’interès local i a favor de la llibertat d’expressió .

Una moció que va refondre les propostes de diferents partits i que va defensar el nostre regidor. En aquest article l'explicam àmpliament. Ens satisfà que Pollença hagi seguit l'estela dels pobles que s'han rebel·lat contra la Llei i el Decret de Símbols. També lamentam que el PP, si realment discrepa de la línia oficial del seu partit, no es decidís a votar a favor de la moció. Tot i això la moció va tenir un molt ampli suport. Enllaçant amb aquesta moció és recomanable llegir l'escrit que ha enviat el batle d'Esporles, Miquel Ensenyat (PSM-PAS) a la consellera, molt aclaridora i en la línea del que varem defensar ahir.

L'únic vot en contra vingué de David Alonso, del PP, que va manifestar que els únics símbols que els representen a ell són la bandera d'Espanya, de Balears i de Pollença. Respectable, però la diferència és que des de la seva postura pretén prohibir els símbols que representen a altres persones, cosa que els altres no fan amb ell.

Aprovada. A favor: 11, PSM-MÉS, A, PSOE, PI, ERAM, N.A. - En contra: 1, PP (David Alonso) – Abstencions: 5, PP, UMP.


6.- Moció presentada pels grups municipals ERAM, A, PSOE i PSM-EN de suport a Jaume March Serra i de rebuig a la política educativa del Govern de les Illes Balears.

Un mestre d'origen pollencí amb una llarga trajectòria, que dirigeix l'institut de Marratxí, que ha superat la mitja de resultats de l'informe PISA i que ha rebut premis per la qualitat de l'ensenyament, ara es veu perseguit per la conselleria, que li ha obert dos expedients disciplinaris. I tot per discrepar de la línia del govern Bauçà dins un context de conflicte educatiu, emparant-se amb unes gravacions fetes d'amagat per una alumna allà on en Jaume simplement exposa que el conflicte a l'ensenyament es resoldrà en asseure's el govern a negociar.

Aprovada. A favor: 11, PSM-MÉS, A, PSOE, PI, ERAM, N.A. - Abstencions: 6, PP, UMP.


3.- Moció presentada pel grup municipal A d’inici expedient “acció de retorn”

Alternativa demanava obrir un expedient a Joan Cerdà i Miquel Ramon per reclamar-los els doblers que ha costat el pagament del lloguer de les pistes de tenis.

Des del PSM-MÉS varem explicar que ens ratificàvem en el vot contrari a l'acord de pagament, que hagués estat millor continuar amb el procés judicial per aclarir el tema. També varem reiterar les grans irregularitats que s'havien donat en aquesta contractació, posades de manifest per l'informe jurídic i acceptades pels partits que varen votar a favor del pagament, inclòs el propi Miquel Ramon. Aquesta pèssima gestió hauria d'haver comportat l'assumpció de responsabilitats polítiques, amb la dimissió dels responsables, ja que no es pot gestionar el pressupost municipal després d'haver quedat en evidència d'aquesta manera. Aquesta assumpció de responsabilitats ni s'ha produït ni va aparèixer durant la discussió d'aquest punt, quedant amb un simple tirar pilotes fora i escapolir-se d'aquesta responsabilitat. Per tant la proposta d'Alternativa té una certa lògica des del punt de no acontentar-se en que es faci el pagament i prou. De tota manera la línia d'actuació del PSM-Més va en el sentit d'impugnar l'acord del Ple, i per aquest fet el tenim en mans dels assessors jurídics del Ple, fet que va motivar la nostra abstenció, tot i que respectam les actuacions que pugui dur Alternativa.

Rebutjada. A favor: 2, A – En contra: 9: PI, PP i UMP – Abstencions: 6: PSOE, PSM-MÉS, ERAM, No adscrits.

Aquest va ser l'únic punt que va votar el regidor d'UMP, a la resta es va abstenir. Significatiu.


5.- Moció presentada pels grups municipals PSM-EN, PSOE, A i ERAM en contra de la reforma de la llei de l’avortament i per un pla municipal a favor dels drets sexuals i reproductius.

Magdalena Estrany, la única dona entre els signants de la moció, la va defensar posant de manifest la injustícia que suposa la “Llei Gallardón” sobre l'avortament, que priva a les dones del dret a decidir sobre el seu cos i que posa la legislació espanyola a la cua d'Europa en aquesta matèria.

Aprovada. A favor: 16: PSM-MÉS, PP, PI, A, PSOE, ERAM, N.A. - Abstencions: 1, UMP


7.- Moció presentada pels grups municipals IB-Lliga i CiUxP en contra de la privatització dels aeroports de les Illes Balears i a favor d’un model de gestió individualitzat i amb participació decisiva de les institucions balears.


El govern de l'estat pretén acabat amb el deute d'AENA (gestor dels aeroports) privatitzant la gestió. Els aeroports balears no han generat el deute d'AENA, sinó les obres faraòniques de Barajas i els aeroports sense avions de moltes províncies espanyoles. Es va demanar afegir que la gestió sigui transferida al Govern Balears, esmena que es va acceptar.

Aprovada. A favor: 16: PSM-MÉS, PP, PI, A, PSOE, ERAM, N.A. - Abstencions: 1, UMP


*  *  *

Entre les dacions de compte del decrets de Batlia, el batle va explicar que el 30 de desembre s'havia deixat sense efecte el decret de l'agost per que els membres de l'equip de govern amb dedicació exclusiva s'auto-atorgaven les ajudes mèdiques i socials com si fossin funcionaris, encara que per llei no els corresponen. Una qüestió sobre la que tota la oposició havíem presentat un recurs de reposició i que finalment s'ha resolt cap a les tesis que defensàvem, de que era una mesura inoportuna i il·legal, a banda d'un molt mal exemple de gestió dels doblers públics.

 

Pollença també declara la senyera símbol local

El director suspès i expedientat rep el suport del ple de Pollença

 

El director Jaume March va ser ahir present al Ple de l'Ajuntament

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10334

Latest Images

Trending Articles