Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10332

Gener del 2014

0
0

Darrerament es mode “Madò Llúcia” se m'està activant. Es veritat que el blog el tenc molt abandonat. En aquesta vida tot són etapes i no sempre estam pendents del mateix. A més que escriure tan sovint me resulta repetitiu perquè pens que dic el mateix una vegada i una altra. De fet, als que me seguiu, ja veureu que em tornaré a reafirmar sobre un grup de música però...

Ja ho va dir una de ses madones dels micros de Sa torre, a plaça fa goig de gent jove que hi balla. Vos heu fitxat que ja no és cosa de vells? Som moltíssims els de vint i (pocs i molts) fins i tot les noves generacions que no arriben als vint. I a més, bons balladors eh? Què pugen ben fort. Dóna gust de veure sa veritat. Un jove me va comentar que s'hauria de conservar l'essència del anar a ballar a plaça per festejar. No me puc resistir a negar-ho, me va encantar sentir aquest comentari. Malgrat els de dalt mos ho vulguin negar, la cultura és del poble i la fa el poble.

Canviant de tema, una de les coses que vaig aprendre estudiant és que els aprenentatges a la vida són continuus i ens hem d'anar millorant, madurant, i sobretot aprendre de qualsevol situació, tant de les bones com de les dolentes. M'entristeix que sa gent que arriba nova a plaça del primer que se n'adoni és dels truis que hi ha entre uns i altres, que si aquest diu d'aquell, que si s'altre diu de s'altre. Es veritat que a un grup és impossible no xerrar, som éssers socials i ens comunicam. Però hi ha maneres i maneres. El més important és saber cap de noltros és perfecte i precisament xerrant amb sinceritat i mostrant els sentiments que mos ha fet sentir s'altre persona, es poden aclarir molts de mals entesos. No estic xerrant de cap cas en concret, perquè sé que més d'un ja haurà pensat: - ara aquesta se refereix a en fulanito que... No. És una visió en general. Però sí aprofitaré a dir que consider que hi ha gent molt poc madura en aquest aspecte que desitjaria que se n'adonés que no els hi aporta cap benefici anar xerrant dels altres. Simplement convid a la reflexió. Bonda. Sabeu que és fer bonda? Fer el que es cos te demana, sense fer mal a ningú. I no, no pensis que tu no... tots ens ho podem aplicar. Hem d'anar alerta pel que es pugui interpretar, i sobretot, no anar amb dolentia.

Reconec que ahir fer “doblete”, anant a Arreu i llavors a Xaloc me feia molta peresa però he de dir que va pagar molt la pena. Sa jota Fa Calor adaptada per Arreu me xifla! I Xaloc tendran els seus defectes, però com ballar amb la seva música... és difícil superar-los. No sé que tenen exactament les seves melodies i lletres que te fan deixar dur i pots ballar amb els ulls clucs escoltant sa música. Ahir no era dia de tancar els ulls perquè d'estrets que estàvem haguéssim ensopegat de per tot.

No teniu s'agenda plena el cap de setmana que ve? Serà gros enguany! Com a llongueta estic ben contenta de la gent que puja al cadafal a la plaça Major. Ben orgullosa de tots els amics que mos sonaran i mos faran ballar. Estic quasi tan nirviosa com ells! Me fa una il·lusió!

Què vos pensàveu, que no ho anomenaria? FALTEN DOTZE DIES PER LES FESTES DE GRÀCIA!! No hi cap de contenta! Ballarem amb Sarau, Galivança, Raixa i els Exiliats! Els hi ja hi heu anat sabeu que és un no aturar de ballar a qualsevol hora i en qualsevol estat!


Què visca la cultura popular dels Països Catalans!

*Sí, Països Catalans és refereix a aquelles terres que comparteixen una llengua comuna, igual que Països Anglosaxons, Països Àrabs, Països Hispànics, etc. Pels qui encara no se n'han assabentat.

Fins aviat folkies!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10332

Latest Images