Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10604

Al·legacions a les taxes de matrimonis civils

0
0
Hem presentat al·legacions ala nova ordenança de la taxa de matrimonis civils que consideram abusiva i poc jusitificada. L’equip de govern proposa una pujada del 100% de la taxa per casar-se que convertiria a Pollença en el municipi més car de Mallorca.

L’equip de govern amb el suport d’UMP va aprovar inicialment al ple d’octubre un canvi a a taxa de matrimonis civils que suposa una pujada del 100 % respecte a les taxes anteriors i que amb les dades que tenim (taxes a 21 municipis de a illa), serà la més altes de Mallorca. A la taxa vigent fins ara els residents al municipi no pagaven i els no residents pagaven 100 euros. Amb les noves taxes els residents pagaran 100 euros i els no residents 200 euros. Molt allunyat per exemple del que aquests dies s’ha aprovat pagar per casar-se a l'Ajuntament de Manacor (a l'Ajuntament; 61,80 euros els no residents i 30,90 euros, els residents. (A Torre dels Enagistes; 83,65 i 41,83 euros) A Pollença la nova taxa suposa; 200 euros els no residents i 100 els residents.

A Alternativa consideram que els costos del servei que justifiquen la pujada són prou exagerats i inflats (no hem vist càlculs similars a altres taxes de l'Ajuntament) incloent despeses més que discutibles com reserva estacionament 26 € (quan no hi ha cap aparcament de pagament), costos indirectes amortitzacions (béns mobles, immoble, etc.) 35 €...

A més a més cal tenir en compte que la situació econòmica de l'Ajuntament és bona, com demostra el fet que poc després de proposar aquesta pujada de taxes el mateix equip de govern va proposar baixar les taxes de fems  amb una subvenció de 300.000 euros.

Consideram que mantenir les taxes anteriors a aquesta nova ordenança no suposa cap càrrega excessivament onerosa per l'Ajuntament per tant es demanat mantenir la taxa anterior; O euros els residents i 100 euros els no residents.

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10604

Latest Images

Trending Articles