Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10495

Acción Laboral, fum, fum, fum

0
0

Vint-iquatre hores. He necessitat tot un dia sencer per poder aclarir una mica les idees i conceptes. Estic parlant d'Accion laboral i de les reunions xerrades que ens estan fent als despatxats d' RTVV.

Anem per parts: es veu que la famosa Reforma Laboral aquesta que permet que els empresaris facin el que vulguin amb les vides i les hisendes dels treballadors; aquesta llei que converteix els treballadors en esclaus submissos, perquè sinó se n'aniran al carrer; aquesta llei que va llevar la potestat dels jutges del social de decidir si un ERO era pertinent o no abans d'executar-lo....; aquesta llei, dic, a més a més es permet incloure al seu text alguns articles d'humor realment negre. No sé en quin de tots els punts obliga les empreses que fan un ERO que afecta més de 50 persones a elaborar un pla d'acompanyament social i a oferir als treballadors a qui ha tirat a un servei per a tornar a trobar feina. Ja he dit que era humor negre.

Aquí és on entren en joc aquests despatxos, xiringuitos, consultories, agències de col·locació.. que no se sap ben bé què fan ni com ho fan, però que cobren de les empreses que han acomiadat treballadors per a ajudar-los a tornar a trobar feina. Cobren a tant la peça. Entenent com a peça els treballadors que feien una feina impecable, que havien aprovat unes oposicions.... i que un dia els van dir Muy señor(a) mío(a). En el cas d'Acción Laboral, cobra 400 euros per cada despatxat que s'apunta a jugar al seu joc. Multiplicau i veureu com el negoci és redó, es miri per on es miri.

Aquests dies estem en el procés de reunions col·lectives on un "consultor" ens explica que ells no ens formaran ni ens faran cursos, però que si ens hi apuntem (i fem que ells cobrin els 400 euros en el nostre nom) ens donaran tres camins per triar i bla, bla, bla i fum i bla, i bimbolla de sabó i bla bla i fum fum... Després d'això vindran les reunions individuals, és clar, on ens ajudaran a traçar un itinerari, a fer-nos un perfil i bla, i fum i bla i bimbolles de sabó i ennivolats que passen i no sé quantes coses més...

Diuen que aconsegueixen el 30 per d'èxit, parlen d'agendes ocultes, de rastrejar ofertes de treball, d'oferir perfils a empreses que segur que ens necessitaran... La reunió a que la que jo vaig assistir va ser molt plàcida: crec que tots estàvem tan escèptics, tan incrèduls, tan... pel que ens explicava aquell home, que vam deixar anar rius d'indiferència. La cosa va ser tan exagerada que com que ningú feia preguntes, el propi consultor se les feia i se les responia. Em conten, però que altres sessions van ser més mogudetes, que alguns companys van posar en qüestió des del primer punt fins al darrer de l'exposició que els feien....

Ja dic aquí que em vaig apuntar a continuar, que no sé quin dia del mes de juny tenc la sessió individual amb el meu consultor i que ja us informaré. Mentrestant, continuaré oferint els meus serveis de periodista a qui cregui que em pugui necessitar. I confiaré, això sí, en la justícia, perquè l'ERO el tombarem, és clar.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10495

Latest Images

Trending Articles