Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10332

Ja tenim batle i equip de govern.

0
0

Avui que ha començat de bon de veres una etapa nova pel nostre poble volem fer una recopilació d'aquestes darreres setmanes tal i com les hem viscudes des de MÉS per Pollença. Avui precisament, que els regidors del nou equip de govern hem anat per primera vegada a l'Ajuntament a assumir la responsabilitat de governar. El nou batle, en Miquel Àngel March, encara no ens ha delegat les àrees de les que ens n'haurem de fer càrrec, cosa que farà en els propers dies i que es farà públic tal com cal, però la responsabilitat del govern ja la tenim i la volem assumir, amb coneixement de causa i també amb ganes de fer front al repte que suposa.

El procés que ens ha duit fin aquí ha estat llarg. Podríem posar-li un inici al mes de gener, quan es varen fer els primers contactes per constituir la coalició Junts Avançam. Però potser caldria que ens remuntàssim encara més enrere, en les fallides negociacions de fa quatre anys, quan varem tocar amb les mans que, tot i aglutinar molts de vots i molta capacitat de feina, els partits progressistes no varem poder dirigir l'Ajuntament. Allà aprenguérem la necessitat de treballar plegats i així ho varem fer durant la legislatura, des de l'oposició. Després la fundació de MÉS per Pollença ens conduí cap a l'arreplegament de forces (tot i l'important entrebanc de les primàries, reconeixem-ho). La unió de forces va aconseguir cuallar més endavant en la coalició Junts Avançam (Independents, MÉS, PSOE i Esquerra).

Tant les primeres passes de la creació de la coalició, com la precampanya, amb l'elaboració del programa, com després la pròpia campanya, ens varen anar consolidant com un grup cohesionat, amb confiança mútua tot i els diversos partits que ens ajuntàvem. I el més important, des del primer moment hem sentit l'empenta tant dels simpatitzants dels diferents partits com dels ciutadans del carrer que ens encoratjaven amb il·lusió a continuar amb aquest repte. Des de MÉS per Pollença hem d'agrair als companys del PSOE, els d'Esquerra i als nombrosos independents que ens han donat suport, el compromís posat i que s'hagi deixat en segon terme el partidisme per prioritzar la feina pel poble.

Els resultats foren bons, molt bons si consideram les circumstàncies en les que s'havia desenvolupat la campanya i la desigualtat de recursos que patíem, tant econòmics com de formes de fer la campanya. Però no podíem renunciar als nostres principis bàsics, que eren la transparència i el joc net. I férem bé, ja que el fet d'empatar a 6 regidors però ser la segona força per només 69 vots ens obligava a cercar l'acord amb altres partits, acords que s'havien facilitat per tracte amb les altres forces durant la campanya. La negociació fou llarga però no excessivament complicada, ja que els punts d'acord eren molts tant amb Alternativa com amb UMP; i finalment varem poder assolir els 9 vots que dissabte varen donar la majoria absoluta a Miquel Àngel March.

Avui hem fet una primera visita (primera pels regidors novells) a les instal·lacions municipals: l'Ajuntament, Serveis Socials, Residència i Centre Cultural. I demà serà el torn del Miquel Capllonch, la nau de l'Àrea de serveis i EMSER, la Policia i Can Llobera. L'allau d'informació, temes pendents, i problemes a resoldre és impressionant però no ens fa por, ja que per això hem arribat fins aquí. També hem volgut reunir als treballadors per tenir un primer contacte, transmetre la nostra confiança en la seva professionalitat i encoratjar-los a fer seu l'esperit de diàleg i transparència que volem imprimir a l'acció de govern. Ara és l'hora de fer funcionar aquest Acord pel Canvi i amb això volem comptar amb la col·laboració dels ciutadans, i creiem que la tindrem, ja que al cap i a la fi parlam de Pollença, que és la casa de tots.

 

 

Equip de Govern 

1. Miquel Àngel March. Batle. Junts Avançam

2. Iliana Capllonch. Junts Avançam

3. Tomeu Cifre. Junts Avançam

4. Miquel Àngel Sureda. Junts Avançam

5. Magdalena Seguí. Junts Avançam

6. Toni Cànaves. Junts Avançam

7. Andrés Nevado. UMP

Suport d'investidura

8. Pere Josep Coll. Alternativa

9. Marina Llobera. Alternativa

Oposició

10. Tomeu C.Ochogavia. Tots

11. Francisca Cerdà. Tots

12. Elionora Tugores. Tots

13. Miquel Llobeta. Tots

14. Maria Petra Buades. Tots

15. Mateu Soler. Tots

16. Martí Roca. PI

17. David Alonso. PP 

 

 

  

Avui hem fet el primer contacte com a equip de govern. 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10332

Latest Images