Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10332

Denúncia davant la Junta Electoral

0
0

Ahir matí vam presentar una denúncia davant la Junta Electoral pel que consideram una campanya electoral encoberta, amb l'agreujant de que la cap de premsa responsable està cobrant de l'Ajuntament sense haver seguit cap tipus de procediment contractual administratiu.

________________________________________________________

Alternativa per Pollença vam presentar ahir de matí una denúncia demanant que la Junta Electoral valori i prengui les mesures que consideri per tal de fer complir la Llei Electoral General, que segons el nostre punt de vista, està sent incomplida. Concretament, pensam que no s'està garantint el pluralisme polític i la igualtat i neutralitat informativa dels mitjans públics, així com la prohibició de no fer actes o presentacions que puguin ser usats com a propaganda encoberta.

Ja fa mesos, d'ençà que l'Ajuntament va contractar una cap de premsa, que ens venim queixant de l'ús partidista que s'ha estat fent tant del web municipal com del facebook, en què es publiquen de forma reiterada fotografies de l'equip de govern inaugurant instal·lacions, serveis o actes, i només s'enllacen notícies favorables a l'equip de govern.

Des de que es varen convocar les eleccions, aquesta dinàmica ha continuat, i les informacions i fotos d'actes en que només hi són presents l'equip de govern (i a què no han estat convidats els membres de l'oposició) en motiu de la Fira del Vi, la Diada de Sant Jordi o la Trobada de Bandes de Música, han continuat tenint un lloc ben destacat en els mitjans de comunicació municipals (web i facebook).

Per exemple, més enllà de la inauguració oficial de la Fira del Vi (a la qual sí que es convidà els membres de l'oposició) i de la que es publica una foto del batle i dos dels seus regidors, uns dies després es publica un seguiment exhaustiu de fins a 27 fotografies, en la majoria de les quals surt el Batle Tomeu Cifre (PP, i ara Tots per Pollença) i els regidors del govern Teresa Ferré (PI) i Martí Roca (PI), d'un dinar d'agraïment als cellers en què no es convidà a l'oposició i es feu un parlament i es lliuraren diplomes als participants.

També es publica tant al facebook com a la web municipal, una foto del batle Tomeu Cifre (PP, i ara Tots per Pollença), la regidora Marilen Capllonch (PI) i el regidor Martí Roca (PI), presentant els actes de la Diada de Sant Jordi; i una altre foto del batle Tomeu Cifre (PP, i ara Tots per Pollença), i el regidor Joan Ramon Mateu (PI), presentant la Trobada de Bandes de Música.

Però és que, si no fos suficient, encara ens sembla molt més greu que aquesta tasca l'estigui desenvolupant una persona, la cap de premsa, que no té cap tipus de lligam contractual amb l'Ajuntament.

Actualment, l'Ajuntament està pagant 1361,25 euros mensuals a la cap de premsa sense que s'hagi seguit cap preocediment contractual administratiu. Aquesta situació es dóna d'ençà del passat novembre, en què aquesta persona acabà el contracte que tenia amb l'Ajuntament, i la Intervenció i Secretaria ja ho han advertit en les dacions de compte presentades pel batle en els plens, sense que s'hagi corregit aquesta irregularitat. En aquest sentit, Alternativa vàrem registrar un document el passat 31 de març demanant el cessament de la prestació de serveis amb greu omissió de la legalitat administrativa i possible malversació de cabals públics, i un altre el passat 17 d'abril, demanant resposta per escrit, ja que no s'ha actuat en conseqüència. Aquests fets també han estat posats en coneixement de la Junta Electoral, per si considera necessari posar-ho en mans de la Fiscalia per si s'està malversant diners públics.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10332

Latest Images