Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10337

Cal una política seriosa

0
0
 En el darrer debat sobre l'estat de la nació es va tornar a evidenciar la poca seriositat dels nostres governants i de la nostra classe política. Un estat vertaderament democràtic no hauria de tolerar un president que diu més mentides que veritats i que demostra tan poca consideració cap als ciutadans. I per acabar de rematar-ho, la nota esperpèntica la va posar ni més ni menys la presidenta de la càmera, que va ser fotografiada mentres jugava al Candy Crush en plena intervenció del president del govern. Cal preguntar-se que, si això és el que fa en el debat més important, què deu fer la resta de l'any. Senzillament impresentable.

Però més enllà de tenir un president “molt petit” (expressió que va emprar Rosa Diez que tampoc és un exemple) i una presidenta de la càmera impresentable, aquest debat, que hauria de ser una compareixença del president del govern per explicar als CIUTADANS la seva política, es converteix, amb la col·laboració dels mitjans de comunicació, en una espècie de lluita sobre el fang dels dos principals candidats a presidir el govern, amb una bandada de holigans a les bancades que aplaudeixen les jugades del seu representant i que sols veuen el joc brut del rival, un joc brut que els ciutadans hauríem de reprovar i que els mitjans de comunicació no haurien de fomentar.

Pegant a un bot a la política municipal de Pollença, on també governa el PP amb les seves dues marques blanques PI i UMP, la cosa no millora massa.

Aquí ens trobam un batle autoritari i un tinent de batle més pendent de fer-se fotos de cara a la propera campanya que d'una altra cosa que utilitzen els serveis públics que evidentment pagam entre tots, no per informar i passar comptes de la seva feina sinó més bé per fer propaganda electoral. És una mica trist que els polítics es facin fotos bravejant d'actuacions rutinàries com l'asfaltat dels carrers com si fossin excepcionals o les pagassin de la seva butxaca.

Per altra banda, veiem un ús totalment partidista dels pressuposts municipals, i aquí entra UMP mercadejant i “canviant de cromos per tal de posar-se “medalletes”.És igual si amb això es contribueix a la continuació d'una política d'improvisacions i a malgastar els diners de tots els ciutadans. Els pressuposts d'un ajuntament seriós s'haurien d'aprovar perquè es consideren positius per al poble i no per un intercanvi d'interessos partidistes ni per fer la política del clientelisme que ha estat predominant fins ara.

En front d'aquest tipus de política nosaltres oferim una alternativa. Davant de les estratègies electoralistes nosaltres oferim la nostra feina diària i la nostra coherència al llarg de l'any. Davant els interessos partidistes nosaltres oferim la defensa dels interessos públics. Davant de la propaganda i la manca de transparència nosaltres tractam als ciutadans i ciutadanes com adults, els informam i els animam a participar en la presa de decisions.

No tenim cap vareta màgica, ni ens creiem posseïdors de la veritat absoluta, per això exposam les nostres idees sense complexos i cercam el debat contínuament. Perquè pensam que és hora d'acabar amb l'esperpent de la política actual i començar a governar des del poder popular. El camí que queda per recórrer és llarg, però com deia Machado:

Caminante no hay camino, se hace camino al andar.

 JOAN CERDÀ CIFRE

 Viewing all articles
Browse latest Browse all 10337

Latest Images

Trending Articles