Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10325

És l'hora de la gent

0
0
És fonamental democratitzar el funcionament de l’Ajuntament, i fer de Pollença un exemple en matèria de participació ciutadana.  Al mes de gener de 2013  vam presentar una moció, per millorar el reglament de  participació ciutadana (que és de 2001) que vam retirar per tal d'elaborar una proposta consensuada i, sobre el document inicial que vam proposar a, hem fet reunions i hem acceptat tota una sèrie d'esmenes. (Per més informació sobre el procés, podeu llegir un resum ). La darrera reunió la vam fer el mes de novembre i va assistir la regidora de participació ciutadana, na Teresa Ferré (PI), vam recollir noves propostes i idees i vam enviar el nou esborrany a la mateixa regidora per que el mires i acordar com el podiam portar al ple. Mesos després no hem obtingut cap resposta, ni proposta, una demostració més de l'interès real de PP i PI per la participació ciutadana. En aquest moment i amb les eleccions ja molt properes tota la feina feta en un nou reglament de participació ciutadana es converteix en part del nostre programa per a la legislatura 2015-19 i de la nostra idea de posar les bases de la transició del consistori a un organisme vertaderament democràtic i participatiu, i que impliqui totes les àrees de gestió i organismes dependents de l’Ajuntament. Al nostre projecte de reglament podeu veure molt d'idees per a democratitzar l'Ajuntament; obrir la porta a la intervenció de les entitats i la ciutadania en els plens municipals, la realització de pressupostos participatius, la millora de la comunicació i informació de l'Ajuntament, la realització de consultes ciutadanes...

Volem que els ciutadans irrompin a l'Ajuntament amb un projecte de ruptura democràtica. El que s'ha fet totes aquestes legislatures passades per tots els partits que han governat ja el coneixem. Ara és l’hora del canvi de model, de començar a construir alternatives que ja existeixen a altres municipis. d'autodeterminar-nos perquè és l’hora de la gent.

Apostam per les formes de fer política radicalment democràtiques i ètiques, perquè Alternativa és una esmena general a la gestió que s'ha fet a passades legislatures, una esmena al clientelisme, a les paraules buides i a l'oblit dels ciutadans fins que arriba el moment de votar. Apostam obertament per la repolitització, perquè torni la política entesa com acció col·lectiva per millorar les condicions de vida i treball de la gent.

Les unitats plurals, es forgen al carrer i en la realitat, no pas en els despatxos. Al carrer, des de baix i amb tots els sectors socials  en lluita, amb cultura política alternativa i solidària. No tenim cap vareta màgica, confiam en la capacitat de la gent de construir alternatives, amb l’esforç col·lectiu, des del carrer.

Per tot això t'esperam dissabteUs recomanam el següent vídeo den Quim Arrufat sobre les eleccions municipals


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10325

Latest Images

Trending Articles


Inuyasha: Inuyasha - Cap. 35: El veritable amo de la gran espasa


La profecia d'Avinyó: La profecia d'Avinyó - capítol 3


Fish&Chips: Fish&Chips - capítol 85


Dimonis de plastilina


LANCESTER - AL JAROODI GIFTS & NOVELTIES LLC


SÍL·LABES TRAVADES, DIRECTES I INVERSES


Per: Joel


BINGO: PARAULES D’UNA SÍL·LABA


Bob, el manetes: Bob, el manetes - Cap. 89: La traginada del Pansit


Miranda: Vacances