Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
People Here Also Viewed:
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10932

Tancat el camí d'Ariant

0
0

Continuen les usurpacions de camins públics. Aquesta vegada és el torn del Camí d'Ariant, camí que figura en el Catàleg de Camins i que presenta una situació anàlega a la del Camí de Ternelles, amb un accés a la mar que, al manco, suposa una servitud pública de pas. Aquestes usurpacions van contra tots, ja que ens priven de poder gaudir d'una part del territori, i també contra l'activitat del senderisme, que desastacionalitza la temporada turística. Demanam a l'Ajuntament que s'impliqui en la recuperació del camí, que també figura en l'adaptació al Pla General aprovada inicialment per l'actual consistori:

 

Comunicat de la Plataforma Pro Camins Públics Oberts

EXPOSAM

Que dissabte , que el passat dilluns dia 6 de desembre, vam intentat accedir al camí d'Ariant des del Pi de Son Grua, a l'alçada de la carretera de Pollença a Lluc, MA-10, al Punt quilomètric 5,3, poc desprès d'iniciar el recorregut, ens vam trobar amb una reixa que tanca al pas del camí.

Tinguent en compte que aquest és un camí que es troba al catàleg de camins del municipi de Pollença, concretament amb la numeració de 105.


SOL·LICITAM  1. Que es comprovi l'estat del camí.

  2. Que en cas de persistir els impediments en aquest, s'actuii per tal de restablir l'accés.

Així mateix, dins la fonamentació de públics d'aquest camí i trobam:

DOCUMENTACIÓ ARXIVÍSTICA LOCALITZADA:


L'Ajuntament de Pollença, en sessió plenària celebrada el 19 de setembre de 1910, tractant de la reparació del camí d'Escorca, acordà "que la propia Comisión vea sobre el terreno el modo de poderse corregir el empedrado existente en dicho camino frente al que conduce al predio Ariant, ya que se encuentra en malisimo estado" (AMP. Sig. 1724). Aquest document fa referència a l’inici del tram 1 al creuer amb el camí vell de Lluc.


En el ple del 7 de novembre de 1910, un regidor demanava "si se habia hecho el empedrado en el camino de Escorca frente al que conduce a Ariant, se acuerda que la Comision se digne hacer el estudio del coste de dicha obra y de cuenta en la proxima sesion para resolver en consecuencia"; 21 de novembre de 1910 el tema tornava al ple, davant la insistència del regidor que tornava a demanar "si se ha arreglado el empedrado del camino de Escorca frente al que conduce a Ariant y despues de haberse contestado negativamente suplicó se proceda a ello cuanto antes por ser de absoluta necesidad a lo cual ofreció atender el Sor. Alcalde uno de estos proximos dias" (AMP. Sig. 1724). Aquest document fa referència a l’inici del tram 1 al creuer amb el camí vell de Lluc.DOCUMENTACIÓ BIBLIOGRÀFICA LOCALITZADA:

 

- A l’obra Las Baleares descritas por la palabra y el grabado (Habsburgo Lorena, 1991) llegim “El valle se ensancha de pronto y se hace más llano, muestra un naranjal a la derecha, y a la izquierda Son Grua, al pie de unos campos de labor, desde donde arranca el camino de Ariant, el valle montañoso más abrupto y cerrado de toda la isla, que nos proponemos visitar. Atravesamos primero entre olivos el Romaní de Son Grua, valle orillado de arrayanes y palmitos entre los que se interponen algunos espinos blancos de notable tamaño. La garganta rocosa que inicia el ascenso recibe apropiadamente el nombre de es clot de l’Infern. Surgen a nuestra vista la barrancada de Pedruixella Gran y las cumbres que componen Muntanya” (pàg. 221).

 

Camí d'Ariant tancat amb reixeta

 

 
Tram del camí damunt la cartografia de l'aprovació inicial del Pla General (CM-105)
 
 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10932

Latest Images

Trending Articles