Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10332

El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

0
0

Avui tot el consistori hem donat suport a la modificació del pressupost que permetrà la compra del Cinema Capitol. És una inversió de 850.000 Eur. Hem donat suport a aquesta decisió que al PSM duiem al nostre programa electoral del 2011. Sabem que hi ha moltes necessitats al municipi i que també nuclis com la Cala o el Moll també necessiten inversions, una cosa no lleva l'altre.

Amb això hem exposat com pensam que ha de ser el procés de la rehabilitació del Capitol:

  • El procés ha de ser ben transparent, obert als partit, associacions i ciutadans.

  • S'ha de comptar amb la participació ciutadana per tal que l'edifici doni servei a les necessitats dels col·lectius i associacions del municipi sense que ningú no se'n senti exclòs.

  • El projecte de rehabilitació i les obres s'han d'adjudicar amb els pertinents concursos.

  • Hem de consensuar els plecs de condicions per garantir que es mantengui el caràcter de l'edifici.

  • S'ha de mantenir el consens per garantir el compromís del següent consistori per rehabilitar l'edifici sense demorar-ho massa en el temps.

  • S'ha d'avaluar des del principi els costos de manteniment i de personal que durà l'edifici una vegada rehabilitat.

  • La futura gestió ha de ser pública.

  • L'Ajuntament ha de reclamar l'ajuda d'altres institucions, Govern Balear i Consell, per a la rehabilitació de l'edifici després del cost de 675.000 euros tudats en la fallida operació de l'Auditori "Moneo".

 Fantàstic recull de fotografies interiors d'Andreu Beltran a la seva web Projecte Sessió Continua

 

La rehabilitació del Capitol era un compromís electoral del PSM al 2011 si hi havia possibilitats raonables de fer la compra.

 

 

Al Ple extraordinari d'aquest matí també tot el consistori hem aprovat la compra d'una finca al costat del Pont Romà per 250.000eur. Aquesta finca s'havia d'expropiar o bé compensar-la amb edificabilitat, cosa a la que ens oposàrem en les al·legacions al PGOU perque alteraria l'entorn del Pont Romà. Amb aquesta compra es camina cap a garantir la preservació de l'entorn de protecció del Pont Romà (Bé d'Interés Cultural), tal i com demanàvem MÉS PER POLLENÇA a la moció que varem presentar al mes de juliol i que s'aprovà per unanimitat.

 

Al juliol demanàrem un entorn de protecció pel Pont Romà en una moció.

 

 

Finalment s'ha aprovat la compra d'una petita parcel·la devora Can Escarrintxo per 23.000eur., per evitar haver de pagar l'actual lloguer de 300Eur. mensuals per l'entrada d'emergència i, a més, permetrà col·locar-hi un punt verd.

 

 

La unanimitat aconseguida avui entre tots els grups municipals és una bona mostra de que quan es vol, hi ha bona predisposició a arribar a acords, acords que hem trobat a faltar amb altres actuacions on l'equip de govern ha actuat unilateralment (la Pescateria, per exemple). Tant de bò aquesta voluntat d'acord no sigui flor d'un dia i en mantengui en tot el procés de rehabilitació del Capitol.

 *   *   *

L'altra punt del Ple Extraordinari ha estat el pagament de 532.564,43 eur. per la indemnització al propietari de la casa que s'ha esbucat parcialment al Carrer Creus. Aquesta pagament es farà efectiu per no haver de pagar interessos a sobre, encara que el propietari no accepta aquesta quantitat ja que considera que hauria de ser més gran i probablement el cas acabarà als tribunals. En aquest punt hem optat per l'abstenció ja que consideram aquesta indemnització molt gran per una demolició parcial i no sabem si per hi hauria altes fòrmules que no fossin tan gravoses per l'Ajuntament.  Viewing all articles
Browse latest Browse all 10332

Latest Images