Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10325

Assemblea General 2014 i sopar de colla

0
0

Sempre s’ha dit que una colla de de geganters no pot ser només un grup de persones que es puguin dedicar de manera altruista a portar els gegants; Condició indispensable per que el grup pugui ser considerat una entitat cultural dedicada al foment del mon dels gegants, una colla de geganters, és que aquesta tingui de caire democràtic i participatiu per part de tots els seus membres, els que aniran elegint periòdicament com ha de ser i funcionar el grup i qui l’ha de dirigir.

Això és precisament el que es va fer ahir a la nit a la seu de la Colla de Geganters de Maó, elegir la nova junta directiva que haurà de dirigir el grup les properes temporades.

Hem de citar que quan al poc d’iniciada la dècada dels noranta varen començar a aparèixer les noves agrupacions geganteres que vindrien a substituir als antics geganters que portaven els que avui ja són els gegants antics de Menorca, aquestes agrupacions eren molt més simples que al dia d’avui. Actualment la Colla de Geganters de Maó gestiona els Gegants de Maó en Tomeu i na Guida, els fa el manteniment,  els balla i organitza tota la part dels gegants dins les Festes de la Mare de Déu de Gràcia ((juntament amb l’Ajuntament de la Ciutat), també porta  a n’en Pere i na Gràcia de sa Casa d’es Poble, a s’Àvia Corema i a altres figures que s’han anat creant en el mateix taller de la Colla de Geganters de Maó en els últims anys com són en Miquelet es Salero i la comparsa dels Gegants Reis Mags. Apart treballa en el foment del fet geganter en la investigació i publicació sobre el fet, mantén diferents tallers i escoles com són la activitat dels gegants a les escoles, el taller de gegants a la Residència Geriàtrica del C.I.M. a Maó o la nova escola de gralla a la ciutat.

Hem dit tot això per a explicar una estructura bastant complexa que coordina totes les activitats, per a la que es necessita que aquest treball el distribueixi diferents persones dins una junta directiva, el que diguem “es grup de feina”. També és necessari i imprescindible per a  ser el que sóm que els càrrecs es vaixin rellevant amb periodicitat.

En la nit d’ahir, el Cap de Colla sortint Xiscu Mora Laforet va introduir la reunió, que no depararia cap sorpresa doncs el canvi ja estava anunciat des de bastants mesos abans i la nova junta directiva entrant, que previ votació dels membres seria elegida la formarien en la presidència Magdalena Fulla Granja, com a vicepresident Cristian Obrador Aristegui, en la secretaría Rosa Varón Uso, com a tresorer Francesc Camps Segui  i com a vocal Tomeu Obrador Tudurí.

No hi faltaria l’aplaudiment i el reconeixement per la feina feta pel cap de colla sortint Xiscu Mora i les primeres paraules de la presidenta entrant.

I com que de formalismes sols els necessaris... prest arribarien les bromes i un sopar de pitza per a celebrar que aquí estem, una entitat avui reconeguda per la seva tasca a la ciutat de Maó a la que representa i que any rere any ha aconseguit créixer, renovar-se i seguir sempre parlant d nous projectes, que és com va acabar ahir la reunió-sopar.

www.gegantsmao.menorca.es 

http://creantilusionsgegants.blogspot.com.es/

https://www.youtube.com/gegantsmao

 

Viewing all articles
Browse latest Browse all 10325

Latest Images

Trending Articles


Inuyasha: Inuyasha - Cap. 35: El veritable amo de la gran espasa


La profecia d'Avinyó: La profecia d'Avinyó - capítol 3


Fish&Chips: Fish&Chips - capítol 85


Dimonis de plastilina


LANCESTER - AL JAROODI GIFTS & NOVELTIES LLC


SÍL·LABES TRAVADES, DIRECTES I INVERSES


Per: Joel


BINGO: PARAULES D’UNA SÍL·LABA


Bob, el manetes: Bob, el manetes - Cap. 89: La traginada del Pansit


Miranda: Vacances