Perquè el pitjor davui no és que en Chris Froome hagi donat un cop casi mortal al Tour 2013, no; això ja sesperava veient la seva marxa des que va patir una greu malaltia a Àfrica i va tornar a Europa transformat en un winner (vegeu aquest article per entendre la transformació den Froome), que tot i ser miraculosa no deixa de ser semblant a la den Armstrong després del seu càncer de testicles i den Contador després del seu cavernoma cerebral. Es a dir bons corredors (en el cas den Froome ni això) que després duna forta malaltia tornen al ciclisme convertits en guanyadors, en autèntics números 1.
El pitjor no és tampoc que en Richie Porte, un rodador sense massa qualitats ni per pujar ni per lsprint shagi transformat en un killer; tots el recordem en la seva època de gregari den Contador i cap de nosaltres podrà recordar alguna pujada en la que estigués davant o ajudés el més mínim al carnívor de Pinto. Doncs sí, aquell Richie Porte què com el seu company Kennaugh arribava en la grupeta dels esprinters, avui sha permès el luxe de pujar els duríssims primers quilòmetres del Plateau de Bonascre (conegut comercialment com Ax-3-Domaines) esprintant com si de llençar en Cavendish a lesprint es tractés. Ha tirant tan fort que no només ha despenjat als segundons dels altres equips, sinó que ha despenjat a tota la resta de líders (als que no havia despenjat ja en Kennaaugh clar). Quan el seu líder Froome ha atacat només ell ha pogut anar darrera dell, i els dos (dos desconeguts fa 2 anys) han entrat primer i segon a la meta.
Les exhibicions sanguínies de lSky-Postal fan esgarrifar
Però com dic, essent greu, el pitjor no és que aquests dos corredors desconeguts fa 2 anys hagin fet primer i segon; el pitjor és el que hem vist fer al seu company Peter Kennaugh, un corredor de pista, sense cap altre mèrit que haver nascut a lilla de Man i ser un excel·lent rodador i pistard (és campió del món i olímpic amb persecució olímpica). Doncs aquest corredor de pla ha fet els darrers quilòmetres de Pailheres a un ritme impressionant, fent que corredors de primer nivell es despengessin; però després de terminar la pujada ha continuat tirant del grup, fent una baixada descomunal fins a Ax. I no content amb això, ha seguit tirant les primeres rampes de Bonascre a un ritme fortíssim i despenjant més corredors.Al ciclisme professional de les grans voltes, hi ha uns nivells que tothom reconeix, els líders que són aquells que poden guanyar la general i se la solen jugar als grans ports de muntanya; els gregaris de luxe, que són aquells que els acompanyen fins als darrers ports i fan la feina bruta i finalment els gregaris de base, aquells que treballen en el pla, que pugen i baixen als cotxes per aigua, xubasqueros o menjar. Doncs bé, quan un daquests gregaris es capaç de destrossar el grup a un port com Pailheres i quan un dels gregaris de luxe com en Porte, no només despenja als líders de les altres formacions sinó que després segueix i fa segon, doncs quan passa això és que alguna cosa no sestà fent bé.
A la televisió, a les ràdios, als diaris es cansaran de dir que és el nou ciclisme, el ciclisme que canvia, que lSky és lequip que treballa i mima fins i tot els mínims detalls; en Carlos de Andrés ens contarà els maillots tan súper perforats que porten (com si els altres duguessin el cotó que duia Ocaña); en Pedro Delgado ens parlarà dels plats ovalats i els rodaments ceràmics (com si la resta dequips duguessin material Zeus dels anys 70); Alix o Chozas ens parlaran dels estiraments, de com es controlen amb el menjar o el pes (com si els altres mengessin Whoopers per sopar); i els diaris o teles més generalistes ens explicaran altre bajanades, com quan ens mostren a tota plana o pantalla com els pilots de Ferrari ensenyen a conduir als auxiliars de lequip.
Tots ens parlen o ens parlaran daquestes beneitures, però ningú parlarà de les concentracions a Tenerife, on viu i treballa Eufemiano Fuentes i què està lluny dels controls per sorpresa; ni dels certificats metges que permeten prendre productes que els altres no poden; ni doblits de saber muntar en bicicleta com el de Wiggo al Giro dItàlia, com sí per guanyar el Tour 2012 no hagués hagut de baixar ports llarguíssims i no les baixadetes de riure on es tallava a Itàlia; ni dels wats de potència que treu Wiggo o Froome, que són literalment impossibles; ni de com cada dia que passa aquest equip se sembla més al US-Postal de nArmstrong, al Mapei de Romminger o al Saunier-Duval den Ricco i Matxin.
En definitiva, ningú als medis de comunicació parlarà daixò, al contrari, ens parlaran de que desprès de lOperació Puerto i del judici a Armstrong, el ciclisme està canviant, que ens trobem davant un nou ciclisme, el ciclismo que cambia i la veritat jo veig que sí, que canvia, i tant que canvia, però a pitjor...
LSky ja fa temps que ha superat qualsevol versió anterior i ja és lSKY-POSTAL.