Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10530

El darrer mot del credo

0
0

Demà publicarem la primera valoració del ple d'ahir (al nostre perfil de facebook podeu veure el resultat de les votacions). Avui  un article del company  Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Normal021MicrosoftInternetExplorer4

El darrer mot del credo

És vera que sona malament allò de “Madrid ens roba”, però al manco es pot dir que és injusta l’endemesa de ser, anys i més anys, els més mal finançats de de tot l’Estat, essent els que més aportam al PIB estatal. Els fets canten:  La assignació de les inversions estatals  per habitant pel 2015 a les Illes és de 124 € , mentre la mitja de l’Estat és de 242 €, per tant quasi el doble, i si parlam de Castella i Lleó ens enfilam als 699 € per habitant; idò, què vos pensàveu, que els illencs seriem com els castellans? Encara hi ha classes. Ni davant la llei, ni davant hisenda, no tots som iguals, no fotem faves. Des de l’any 1964 l’inversió per habitant de les Balears sempre han estat per davall de la mitjana estatal. Per altra banda han desaparegut les inversions estatutàries, per les quals l’Estat ens té un deute d’anys enrere de 1.500 milions (tal com sona i sona fort)que s’haurien de pagar en acabar l’any 2014, però no en veurem ni la pols.

Els manyucladors de les xifres ens volen fer creure que les inversions pel 2015 de 138,4 milions són una gran millora, perquè el 2014 sols foren 74,3 milions, però no diuen que 68,3 milions seran pels aeroports de Mallorca i Eivissa, que està camí de privatitzar-se un 49% d’Aena i per tant és un favor que es fa als “pobrets” inversors privats, entre ells la “madrilenya” Banca March. Aquests dos aeroports son el més rentables de tot l’Estat i subvencionen a molts d’altres que tenen pèrdues. I les Balears a menjar morena, que sap aguantar sense motar.  Per una altre cantó tampoc diuen que 37,7 milions seran per instal·lacions portuàries, que també volia privatitzar el Govern del PP i després reculà per mor de la sopegada en les eleccions europees. Ja es pot veure per on van els tirs: fer llépoles infraestructures per donar-les  ben enllestides a grans inversors privats.

El més trist de tot és que els illencs calam el cap i a menjar morena s’ ha dit davant aquest mal tracte i espoli atàvic de l’Estat que ens té a la coa d’inversions i al capcurucull en el que aportam  a l’Estat.


 Dibuix d'en  Jaume Balaguer al Diari Balears.


 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10530

Latest Images

Trending Articles