Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10707

Independentistes catalans, tan tranquils que van condormits.

0
0

    Independentistes catalans, tan tranquils que van condormits.

    Aquests independentistes són uns que es declaren partidaris d'un Estat català independent; uns que són presents a les grans manifestacions, i que porten estelades. Però, alhora,   s'avancen a dir  que s'ha d'aconseguir la independència de Catalunya (Catalunya-Principat) d'una manera pacífica i democràtica.

     La proposta de consulta pro-independència proposada pel President Mas els entusiasma. La cosa no pot ésser més tranquil·la i democràtica: Un bon dia - el 9 de novembre, per exemple - un hom surt de casa i va tranquil·lament a dipositar el seu vot  i llestos. 

       L'independentista ''tranquil'' confia amb un govern català ''tranquil'', i amb un parlament ''tranquil''. Dóna per descomptat que una vegada proclamada la independència, començaran les negociacions amb el govern espanyol, i que l'Estat català serà reconegut per la Unió Europea.

   Com ja he dit amb altres escrits, és un independentisme que no toca de peus a terra (Podeu veure el post  L'estrafolari independentisme català exalça l'Imperi.).

    Amb aquest escrit pretenc fer saber que la incongruència d'aquest independentisme  ''tranquil'' es posa de manifest en el tractament del conflicte lingüístic: els ''tranquils'' en tota ocasió de relació amb castellanoparlants, deixen de banda el català i es passen a l'espanyol.

         O sigui, en un àmbit - el conflicte lingüístic - on els catalanoparlants podrien posar en crisi el domini espanyol, aquests ''tranquils'' reneguen de la llengua i fan espanyolisme botifler descarat.

    I, allò més preocupant:  aquests ''tranquils'' sembla que són majoritaris.

      Com a prova, es pot constatar el botiflerisme predominant als espais de comentaris dels diaris en línia editats a Catalunya-Principat (Diaris que van en espanyol però que accepten els comentaris en català). Tot i que els ''tranquils'' saben que poden fer el comentaris en català, els fan en espanyol (Els comentaris en català són, en efecte, molt minoritaris).

   En altres àmbits els ''tranquils'' fan palès el seu botiflerisme tot declarant que a Catalunya no hi ha conflicte lingüístic (haurien d'afegir a la dita que ells en tot moment eviten el conflicte i es passen a la llengua dels ocupants).

        

    


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10707

Latest Images

Trending Articles