Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10339

Sa amigueta d'en Miquelet es Salero va prenent forma

0
0

Com ja havíem avançat abans de s’estiu, en Miquelet es Salero prest tindrà una amigueta. Aquesta es va començar a construir el passat mes de març en forma de taller pels residents a la Residència Geriàtrica de Maó. Es tracta d’una gegantona que no farà més de 215 centímetres d’altura i pesarà un  màxim de 12 kilos de pes, per a ser portada per a fillets de aproximadament vuit anys d’edat. La amigueta d’en Miquelet es Salero de moment encara no te nom, està en procés de construcció, i avui s’han reanudat els tallers a la Residència Geriàtrica encaminats a poder tenir la nova figura enllestida per a la propera primavera.

Un monitor de la Colla de Geganters de Maó, el constructor Miquel Villalonga, és qui coordina, juntament amb la direcció de la residència del centre, el treball, en el que es pretén que tot i estar parlant d’una tasca molt especialitzada les mateixes persones majors del centre hi puguin prendre part i posar-hi les mans a sobre el fang, el cartró, la cola...per que la nova gegantona sigui seva i creada també per a ells mateixos.

En la sessió d’aquesta tarda encara no s’ha fet us dels materials i el que s’ha fet és una projecció fotogràfica d’alguns dels moments i processos de construcció en que es va treballar l’any passat, per anar recordant als participants en el taller la tasca començada i per acabar parlant també del que es farà aquest any.

la nova gegantona que representarà a sa amigueta d'en Miquelet es Salero, prenent forma a la residencia Geriàtrica del C.I.M. a Maó

La nova figura participarà en les festes com a la amigueta d’en miquelet es Salero, dins la comparsa dels Gegants de Maó, però serà propietat de la Residència Geriàtrica, motiu pel que els residents han de ser qui escolleixin en tot moment com ha de ser. De moment, en la sessió d’avui s’ha decidit que la filleta de mides gegantines portarà en la ma esquerra un telèfon mòbil i en la endreta un llibre en el que el punt de lectura serà una flor. Representarà així que en sortir de classe, amb els llibres a la ma, estarà tot d’una telefonant a ses amigues, o a n’en Miquelet es Salero. La Flor fent de punt de llibre podrà ser un regal d’en Miquelet... tot i que la idea és que de moment sols siguin “bons amics”.

En poques setmanes el que fins el moment hi ha fet, que es el bust i el tronc anirà donant pas també als braços i mans, que encara estan per construir. Hi queda per davant la estructura de fusta, el vestit... i la presentació en societat just arribat el bon temps (que de moment avui a dia 25 de octubre es resisteix a donar pas a la tardor).

La família dels gegants menorquins prest comtarà amb una nova figura, i serà des de aquestes ratlles on anirem narrant el procés de construcció i com aquest va avançant.

http://creantilusionsgegants.blogspot.com.es/

www.gegantsmao.menorca.es


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10339

Latest Images