Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10541

La nova escola de gralla ja està en funcionament

0
0

Fa algunes setmanes en aquest mateix medi comentàvem sobre la nova escola de gralla que havia organitzat la Colla de Geganters amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maó. El fet venia donat per que aquell grup de grallers que s’havia organitzat a l’any 1995, ja fa 19 anys, al acabar l’estiu passat s’havia trobat mancat de suficients músics com per poder seguir sortint al carrer per a acompanyar als Gegants. Avui podem dir que la nova escola de gralla, en la que s’estan formant nous grallers ja és una realitat i és la que possibilitarà que a n’en Tomeu i na Guida no lis faltin durant molts anys els sons alegres i festius de les gralles.

L’anunci de la nova escola es va fer a les poques setmanes d’acabades les Festes de la Mare de Déu de Gràcia. Es va notificar als col·legis, premsa a les webs del Grup de Geganters i de l’Ajuntament i també a les avui tan útils xarxes socials.

Hem de matisar que tot el treball de construcció de la nova escola de gralla ha estat possible gràcies  a la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Maó, que ha estat la que ha treballat amb l’entitat gegantera en la promoció de la nova escola.

El cas és que han estat set persones les que s’han il·lusionat per a aprendre l’instrument i sonar amb els gegants. El número és perfecte, doncs tenint en compte que una formació grallera la majoria de vegades no supera aquest número és més que suficient, sense haver quedat a poc ni en excés que de fet dificultaria l’aprenentatge del grup i seria excessiu pel que és l’instrument.

Les classes ja van començar fa dues setmanes, fent us de les aules de la Escola de Música de l’Ajuntament de Maó, on tots els dimecres a les vuit i quart del fosquet “es senten els primers galls” i que donada la il·lusió de tot el grup en breu sonarà de lo millor. El professor de la nova escola de gralla és Miquel Villalonga Coll, que va ser un dels creadors del grup aquell any llunyà de 1995.

Sols queda remarcar que la il·lusió és de dalt de tot per diferents motius, un dels tants de veure com el que va començar com una cosa que no es coneixia a l’ illa (els oboès populars ja portaven a Menorca des de el segle XIX desapareguts) i que recomençaria d’una manera més o menys com una aventura, una prova, avui és consolidada i que l’instrument quasi dues dècades després de la recuperació ja compta amb la seva pròpia escola.

www.gegantsmao.menorca.es

http://creantilusionsgegants.blogspot.com.es/

www.youtube.com/gegantsmao

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10541

Latest Images