Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10345

Preparant l'assemblea d'octubre: Feim Pollença!

Next Malestar
0
0

Com ja hem anunciat , el proper dillluns 13 tindrem l'assemblea oberta sobre Urbanisme, Patrimoni, la ocupació dels espais i edificis públics, i projectes puntuals com puguin ser la Peixateria o la Peatonalització. Aquests temes poden semblar àrids per la ferragosa documentació que de vegdes suposen, com puguin ser els del nou Pla General o el Catàleg de Patrimoni. Procurarem que l'assemblea tracti els elements concrets que son més perceptibles pels ciutadans: on posar les zones verdes i com pagar el seu cost, quines mesures es poden prendre per fer que els edificis amb valor patrimonial no es deteriorin i afavorir el seu manteniment, fins a quin punt s'ha de permetre la ocupació de la via pública, que n'hem de fer d'edificis com la peixateria, quin caràcter hauria de tenir la primera linea del Moll... o totes les qüestions que els participants vulguin exposar.

Una assumpte que ens ha arribat a través del Facebook en base a una notícia apareguda ahir és el debat sobre qué se n'ha de fer dels fars que hi ha en el terme municipal, ara que Ports pretén cedir-los a empreses privades perque els explotin turísticament.

De tota manera, tornam a posar a la vostra disposició alguns documents relacionat amb les qüestions que poden tractar-se a l'assemblea:

Documents de l'Aprovació Inicial de la revisió del Pla General. Veure presentacions divugatives de les jornades fetes al Club Pollença,aqui.

Documents de l'Aprovació Inicial del Catàleg de Patrimoni.

Aprovació Inicial de l'Ordenança d'Ocupació de la Via Pública.

Concurs d'idees d'edifici públic a la peixateria.

Projecte de peatonalització de la primera linia del Moll.

Cal recordar que la revisió del Pla General resta en exposició pública fins al 20 d'aquest mes, podent-se fer al·legacions. El Catàleg de Patrimoni ja va sortir a exposició pública i ara falta que l'Ajuntament resolgui les al·legacions que se varen presentar per poder procedir a l'aprovació provisional (prèvia a enviar-lo a reviar al Consell, que farà, en el seu cas, l'aprovació definitiva). Les aprovacions inicial d'aquests dos instruments han suposat el que s'anomena "suspensió de llicències", que vol dir que els projectes d'obra, per poder ser autoritzats, han de cumplir tant amb la nova normativa com amb la vella, i si això no és possible per ser contradictòries, es suspens l'atorgament de la llicència. Aquest règim dura fins que la nova normativa s'aprova definitivament i la vella deixa de tenir vigència, o bé passen dos anys i la suspensió decau, havent-se d'aplicar només l'antiga normativa.

Respecte de la ocupació de la via pública, recordem que al 2012 es va redactar una nova ordenança amb molta pressa per part de l'equip de govern que no s'ha aprovat mai, pero després de presentar-hi propostes de millora encara no s'ha resolt a aquestes alçades de la legislatura.

Els projectes per a la Peixateria ja han estat presentats i examinats pel jurat que va designar l'Ajuntament. Veurem com es farà per cumplir amb la moció aprovada que prescribia la realització d'un procés de participació coiutadana per a escollir el projecte que s'hauria de dur a la pràctica.

Vos esperam el proper dilluns per parlar de tot plegat, d'una manera planera i evitants els tecnicismes, per entre tots traçar les linies del que hem de fer amb Pollença en els propers anys.

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10345

Latest Images