Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Suport a les Encausades de la Conselleria

0
0

  Volem mostrar una vegada més tot el nostre suport cap les 44 encausades de la Conselleria, joves que van entrar el 22 de maig de 2012  de forma pacífica a la Conselleria d’Educació per protestar contra les retallades en l’educació pública. Per aquesta protesta han estat condemnats pel jutjat d’instrucció número 1 de Palma a les 44 Encausades de la Conselleria:  720 € de multa per cadascuna, a raó de 8 euros al dia durant 3 mesos. A més, a cinc d’elles se les condemna per un delicte de lesions a pagar una multa 80 €, a raó de 3 euros durant 1 mes. Les multes en conjunt sumen 32080 €.

La pena imposada és inferior al demanat per la fiscalia i l’acusació, que demanaven un sis mesos de presó per cadascun d’ells i un any i mig de presó a set d’ells. Tanmateix pensam que la protesta  va ser pacífica, estava emparada per la llibertat d’expressió i no constitueix cap tipus de delicte. De fet, les úniques mostres de violència havien vingut de mà de la cap de gabinet de l’exconseller Bosch, Ana María Rodríguez, en colpejar a una de les persones que participà a l’acció, com diversos testimonis i vídeos gravats a l’instant confirmaven. Segons apunten varis dels assistents a l’acció, inclús les pròpies persones de la conselleria animaven i aplaudien les activistes.

 Com ha dit l'Assemblea de Docents:

" Reiteram una vegada més que ens sentim identificats amb unes protestes equiparables a qualsevol dels actes de protesta pacífics que s'han produït durant tots aquests anys de conflicte educatiu. En el seu cas, només difereix el fet que la reacció histèrica d'algun càrrec polític de la Conselleria transformàs una protesta pacífica en uns moments de confusió que han estat utilitzats per criminalitzar l'acció.
 
Lamentam que la magistrada limiti el concepte de protesta ciutadana al fet d'entrar una instància o presentar un manifest, més davant la desprotecció que sentim els ciutadans front un govern que es dedica a ignorar sistemàticament tots els requeriments que li són entrats a registre. A aquestes altures de conflicte educatiu s'acosta al cinisme parlar d'instàncies o manifests.
 
Volem recordar que les proves gràfiques que poguérem veure per televisió mostraven com un dels càrrecs polítics de la Conselleria agredia un dels joves, i com també cap dels funcionaris que apareixen a les imatges mostren signes d'estar coaccionats o haver patit una alteració del seu ordre."
 
Aquesta sentència no és ferma, i ara és important donar suport als 44 joves sigui quina sigui la seva decisió, perquè la seva protesta segueix essent la nostra protesta.
 
Si voleu participar en la campanya de suport #JoTambeHiHauriaEntrat podeu fer ingressos a aquest compte corrent de Caixa Colonya, 
 

Fonts:

http://encausatsconselleria.wordpress.com/
http://www.arabalears.cat/balears/ocuparen-conselleria-condemnats-desordres-public_0_1213078783.html

http://assembleadocentsib.blogspot.com.es/2014/09/comunicat-del-comite-de-vaga-de.html

http://contrainfo.cat/temes/criminalitzacio-i-repressio/la-jutgessa-condemna-les-encausades-de-la-conselleria/

Vegeu la sentència de la jutgessa:
Cliqueu aquí

 Com recordareu el passat mes de maig vam organtizar un acte a les Encausades on ens van explicar  la pacífica ocupació de la Conselleria, les manipulacions d'alguns mitjans de comunicació i el judici polític al que eren

Més fotografies de l'acte al nostre perfil de facebook

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Latest Images