Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Sant Nicolau tanca s'estiu amb clau.

0
0

Dissabte passat va ser la última per aquest estiu de la Colla de Geganters, van ser les que segons la dita popular tanquen l’estiu en clau, les Festes de Sant Nicolau, al poble d’Es Mercadal.

Moltes vegades hem dit erròniament que l’últim cartutx de l’estiu el cremem a Maó, a les Festes de la Mare de Déu de Gràcia, que si be es cert que aquestes són intenses i on l’esforç sempre és gran doncs són molts de dies, moltes hores..., és a Es Mercadal on finalitzem la temporada. no pot ser d’altre manera doncs la Colla de Geganters de Maó està constituïda també com a la Colla de Geganters d’es Mercadal i és la mateixa agrupació la que s’encarrega dels gegants en Martí i na María, les dues grans figures del poble del centre de l’illa.

El dissabte passat d’aquesta manera els gegants d’es Mercadal van iniciar la passejada pel poble, acompanyats d’en Pere i na Gràcia els gegants del Casal de Gent Gran Sa Casa d’es Poble de Maó i també per en Miquelet es Salero. La volta va ser la mateixa que es fa per Sant Martí, però també diferent, amb menys gent pels carrers, els del poble i els incondicionals de la festa però sense les aglomeracions de les festes que es celebren a l’illa durant els mesos de juliol i agost. Sol ser aquesta festa també, més relaxada, on els més petits poden veure als gegants més d’aprop, tocar-los, fer-se les fotografies de record que podran contemplar durant l’hiver a la espera de la arribada d’un nou estiu...

Imatge de ses Festes de Sant Nicolau 2014 a Es Mercadal. Amb els Gegants d'es Mercadal en Martí i na María i també en Pere i na Gràcia d'es Casal de Gent Gran sa Casa d'es Poble de Maó i en Miquelet es Salero. 

Els Geganters no tanquem any si no que passem pàgina, ja aquests dies al poc d’acabades les Festes d’estiu s’estan començant a preparar les activitats “d’hivern” de la Colla de Geganters. Cada cosa al seu temps i a l’estiu cigales (com ens recorda una altre dita popular) i en una època en que els gegants són a casa descansant els geganters seguim amb altres activitats relacionades amb el mon geganter: Ja es preparen les visites a les escoles que solem fer els geganters durant el curs escolar, per a mostrar als més petits que són i que representen aquelles enormes figures a les que segueixen durant l’estiu; també en poques setmanes es reanudaran les activitats a la Residència Geriàtrica del C.I.M. a Maó, on els monitors del grup de geganters amb els mateixos residents del centre acabaran aquest any una nova figura festiva “sa amigueta d’en Miquelet es Salero”, que l’estiu que ve ja voltarà per les festes de l’illa i també en breu es presentarà la escola de gralla que ha de formar als nous músics que sonaran durant les festes de l’estiu que ve acompanyant als gegants en Tomeu i na Guida.

Els Geganters de Maó seguim amb les activitats i en aquest mateix medi us les anirem contant.

www.gegantsmao.menorca.es 

http://creantilusionsgegants.blogspot.com.es/

www.youtube.com/gegantsmao


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Latest Images

Trending Articles