Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10533

Allò que amaguen els mitjans ''occidentals'' sobre el conflicte d'Ucraïna.

0
0

 

        Allò  que amaguen els mitjans ''occidentals'' sobre el conflicte d'Ucraïna.

 

 

   

        Aclariment previ:  Els mitjans privats ''occidentals'' són en mans dels magnats o de les Corporacions.

    Actualment, els governs de la Unió Europea (i del Canadà i Austràlia) es mostren subordinats a l'estratègia política mundial de Washington. Això fa que els mitjans privats i els estatals mantinguin la mateixa línia de manipulació descarada de la informació.  La línia informativa dels mitjans és creada als despatxos de les Corporacions. Allà es decideix quina ha de ser la informació que s'ha de donar a les amples masses, i quina informació s'ha d'ocultar; i també quines mentides s'han d'expandir.

 

   Fins aquí l'aclariment. Passem a veure el que no diuen els mitjans sobre el conflicte ucraïnès.

 

   En primer lloc, miren d'ocultar l'artificialitat de l'Estat ucraïnès.

   S'ha de saber: Al llarg de la història, els ucraïnesos estigueren sotmesos a diversos imperis. El primer Estat independent, proclamat al 1919, fou eliminat al 1922.

   S'ha de saber: a la nova República Socialista d'Ucraïna, creada al 1924, per decisió de N'Stalin,  s'incorporà els territoris de la Nova Rússia al nou Estat. De sobte, per voluntat de N'Stalin, aquells russos del sud-est foren declarats ucraïnesos.  Segurament, la idea era motivada per tal d'assegurar la fidelitat a Rússia de la nova república. Aquesta mateixa estratègia política  fou la que degué inspirar a Nikita Khrusxov quan, al 1954, decidí annexar Crimea a l'Estat ucraïnès, hem de suposar.

 

      S'ha de saber: Les regions del sud-est de l'actual Ucraïna, regions on predomina l'ús de la llengua russa, són  de població d'ètnia russa, majorment.

 

   S'ha de saber: El conjunt d'aquestes regions eren denominades tradicionalment Nova Rússia. Aquests territoris foren incorporats a l'imperi rus com a resultat de la derrota de l'imperi otomà (guerres entre els dos imperis al segle XVIII). Foren repoblats per russos, majoritàriament (Crimea és una altra història:  la població russa esdevingué majoritària a la península per causa de la deportació en massa dels tàrtars ordenada per En Stalin al 1945, com a càstig col·lectiu per haver col·laborat amb els ocupants alemanys).

 

     

 

    S'ha de saber: Moltes de les ciutats de Nova Rússia foren creades per iniciativa de l'emperador. Així, per exemple, Odessa fou creada per Caterina la Gran al 1794. Un grandiós monument al centre de la ciutat fa memòria de l'emperadriu.

    Arreu de les ciutats i viles de Nova Rússia abunden els recordatoris (monuments, plaques, noms de places, etc.) dels grans personatges de la història i de la cultura russa.

 

   S'ha de saber: En tot temps, la població d'ètnia russa de Nova Rússia, s'han sentits russos, en el sentit que participen emocionalment en totes les grans qüestions que afecten a Rússia.

  S'ha de veure: Nova Rússia va tenir una participació molt activa a la Revolució Russa i a la  Gran Guerra Pàtria. Per places i carrers figuren els noms dels herois caiguts a la guerra (Com a indicador: En Trotski, figura destacada de la Revolució, va néixer a la regió d'Odessa, i, estudiant a Nikolàiv, va organitzar la Lliga Obrera del Sud de Rússia).

 

    S'ha de veure:  Nova Rússia va ser un de les àrees essencials de la Revolució d'Octubre. Encara ara, són presents a nombroses ciutats els monuments a Lenin (Fa uns dies, la premsa mostrava els intents fracassats dels ocupants d'enderrocar una enorme estàtua d'acer de Lenin a Kramatorsk).

 

  S'ha de veure:  No té justificació política que les regions russòfones d'Ucraïna hagin de formar part de l'Estat ucraïnès i hagin d'estar subordinades als governants de Kíev. No hi ha cap argument que justifiqui el manteniment de l'actual Estat ucraïnès. Allò racional seria un Estat ucraïnès que abastés exclusivament els territoris de majoria ucraïnesa.  Allò racional seria un Estat ucraïnès amb una població d'uns vint milions d'ucraïnesos.

 

 

   Segons afirmen els sobiranistes,   Nova Rússia compren vuit regions de l'actual Estat ucraïnès, a saber: Dnepropetrovsk, Donetsk, Kharkov, Kherson,  Lugansk, Nikolàiv, Odessa i Zaporozhye, la població de les quals abasta els vint milions d'habitants.  El que és inqüestionable és que aquestes regions formaven part de Rússia, de l'imperi rus, fins al 1917, i que la seva separació de Rússia fou contra el sentiment de la població.

 

   S'ha de saber: Les dues formacions ucraïneses ultranacionalistes expressen públicament la seva voluntat de d'expulsar del país la població d'ètnia russa i els jueus (el Sector Dret i Svoboda es  declaren nazis, i es comporten a la manera nazi). Però també no s'estan de dir que cal fer ús de pràctiques genocides (Com feren llançant bombes incendiàries a la casa del Sindicats a Odessa, el 2 de maig d'enguany, atemptat que provocà 40 morts). En Pyotr Poroxenko no ho diu però duu a la pràctica els plans de les formacions nazis; el seu principal pla de guerra ha consistit en bombardejar les zones residencials i els equips essencials  de les ciutats de Donetsk i de Lugansk provocant grans patiments a la població (Des de fa més de 15 dies, Lugansk ha estat sense aigua ni electricitat).

   

    Ara se'ls ha girat la truita, però fins el 22 d'agost els magnats ucraïnesos i les formacions nazis es fregaven les mans de contents:  unes 800.000 persones del Donbass havien iniciat l'èxode cap a Rússia!

 

     A partir del 24 d'agost, l'exèrcit de Donbass iniciava la contraofensiva infligint greus derrotes a les tropes de Kíev. 

   En Poroxenko no s'ho podia creure; ha atribuït la derrota  a la intervenció de l'exèrcit rus. Però els observadors de la OSCE no han donat crèdit a aquesta afirmació.

 

    Certament, on diu que hi ha molts de voluntaris russos que s'han enrolat a les milícies de Donetsk i de Lugansk. El primer ministre de Donetsk,  N'Alexander Zajarxenko, va admetre, 28.08.14, que hi havia entre 4.000 i 5.000 voluntaris russos integrats a les milícies de Donbass.

 

    A considerar:  Si hi ha voluntaris de diverses nacions d'Europa enrolats a les milícies de Donbass (Destaca Sèrbia d'on han sorgit més de 700 voluntaris, segons un informe), allò coherent és que hi hagi molts més voluntaris de Rússia.  Majoritàriament, els russos de Rússia consideren com a nacionals russos als russòfons del sud-est d'Ucraïna; i també ho consideren  el govern rus i el parlament rus.  Precisament, la legislació russa facilita la nacionalització dels russòfons de l'estranger (Sembla que actualment més de 160.000 refugiats de Nova Rússia han sol·licitat la nacionalitat russa).

   Sobre la qüestió dels voluntaris podeu veure la web Voluntaris europeus a la guerra d'Ucraïna.

 

   I una darrera consideració: Segons la premsa russa, de cada dia és major la pressió de l'opinió pública russa exigint que el govern rus aturi el desastre humanitari provocat per l'exèrcit de Kíev, i una part d'aquesta opinió propugna la intervenció militar. Podeu veure un article aparegut a Izvestia, on es critica la inoperancia de Vladímir Putin, a la web  Ja n'hi ha prou de fer de gentleman!.

   

 

   Jo crec que resta clar qui són els qui lluiten per la democràcia i els qui intenten escanyar-la.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10533

Latest Images

Trending Articles