Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10495

Col·laboreu! Cal fer justícia per l'accés universal a la sanitat.

0
0
Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Les entitats socials (Drets Humans de Mallorca, l'Associació de Senegalesos de Mallorca, CGT i UGT Balears) que es van querellar contra el conseller de Salut per la mort per tuberculosi del senegalès Alpha Pam, que no tenia targeta sanitària, han iniciat avui una campanya per recaptar els 12.000 euros que els demana el jutge per poder exercir l'acusació popular en la causa. Es tracta de fer justícia per la mort d'Alpha Pam, la primera víctima del 'apartheid' sanitari a Espanya.

Podeu col·laborar al compte bancari ES78 2056 0004 40 4102007521 de Caixa Colonya, per poder reunir la fiança de 12.000 euros sol·licitada pel jutge d'Instrucció número 2 de Palma, Pedro Barceló, per avançar en el procés.

Cal fer justícia i evitar que torni a succeeir una desgràcia com aquesta, ja que, malauradament, la situació actual va encaminada a repetir-se; i els col·lectius més vulnerables estan condemnats a morir.

Alpha Pam  va ser la primera víctima mortal de l’‘apartheid’ de la sanitat espanyola. Alphafou derivat des del centre de Can Picafort a l’Hospital d’Inca per sospita de tuberculosi. En la primera visita a l’hospital li fou denegat l’accés a Urgències perquè no tenia targeta sanitària i, en tornar-hi uns dies després perquè havia empitjorat, va ser-hi atès després de firmar un compromís de pagament de l’assistència. Se li diagnosticà bronquitis i poc després va morir. La querella va contra contra els responsables polítics i gestors que han imposat les regles que bloquejaren l’accés normalitzat d’Alpha Pam a la sanitat.  La querella se centra a responsabilitzar el conseller i els altres alts càrrecs vinculats al cas de ser els qui, amb les seves decisions, propiciaren la mort del senegalès; en concret, per l’aplicació a Balears de la denegació d’accés generalitzat al sistema de salut de les persones sense papers i per incomplir la normativa estatal que obliga a l’atenció gratuïta a urgències, fet que no es produïa a l’Hopistal d’Inca, on es feien signar compromisos de pagament als usuaris.

En el cas Alpha Pam es defensa l’accés universal a la sanitat i el bon funcionament de l’Administració, que afecta tots els ciutadans.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10495

Latest Images

Trending Articles