Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Camins oberts

0
0

Avui publicam un comunicat de la Plataforma pro camins públics i oberts del camí del Port de Pollença a Cala Carbó.

Aquest camí consta amb documentació al catàleg de camí rural i també dins el projecte de senyalització de camins; val a dir que el 21 d’abril de 2006 els pescadors pollencins Ignasi Borràs Llompart, Melcior Bosch Rotger, Melcior Bosch Vicens, Joan Albertí Enseñat, Guillem Payeras Serra i Antoni Bosch Cerdà feien declaració jurada davant notari -que feren arribar a l’Ajuntament- en la qual declaraven recórrer el camí del Port de Pollença a la Cala de Sant Vicenç pel Coll de Síller que, a més, pareix enllaçar amb el de Can Botana. Actualment hi trobam dos camins marcats al catàleg: el del Port de Pollença a Cala Carbó (82) i el del Camí de Síller al Coll de Síller (135).

Si començam el recorregut pel camí de Can Botana podem enllaçar amb el camí denominat de la Cala de Sant Vicenç al Port de Pollença i arribar al Coll de Síller i d’aquesta manera fer el recorregut del Port de Pollença, a la Cala de Sant Vicenç pel camí de Can Botana. Encara ara es conserven algunes fites que marcaven el camí que comunicava la Cala de Sant Vicens amb el Port de Pollença.

A l’obra Die Balearen de l’Arxiduc Lluís Salvador, a la qual es reflecteix la realitat cultural del segle XIX, es troba alguna referència al camí, com per exemple parlant de la connexió, trobam: “... més curt és el camí del coll de Síller, on des de Can Botana arribam al Port de Pollença en menys de mitja hora...”, estimació de temps un poc agosarada, tot sigui dit.

Cal recordar també que a la pàgina 18 de l’estudi econòmic i financer aprovat pel Ple de 23 de maig de 1990 ja es preveu un passeig per a vianants entre el Port de Pollença i la Cala de Sant Vicenç. Així mateix hi ha una sentència del Tribunal Suprem de 18 d’octubre de 2001 que resol garantir l'ús públic tot respectant l’acord de l'Ajuntament al PGOU de 1990.

Així doncs:

  • Sol·licitam que es garanteixi un pas clar entre el Port de Pollença i la Cala de Sant Vicenç a tots els senderistes.

  • Aprofitam per recordar que alguns trams del camí vell de Pollença a Lluc encara no són transitables.

  • No s'ha resolt encara l'acord referit al camí de Cala Bóquer.

  • Sol·licitam que es garanteixi un pas lliure al camí de Ternelles.

  • Volem recordar que molts dels camins inclosos dins l’inventari municipal, a dia d'avui segueixen presentant problemes de pas.

Aprofitam així per demanar al govern municipal més implicació en la conservació i defensa dels camins públics i d'ús públic del municipi.

PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS

 

Dissabte 20 en defensa de les rutes senderistes

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Latest Images