Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Primàries obertes a MÉS per Mallorca. Benvinguda a Esquerra i Independents de Santa Margalida.

0
0

Per primera vegada a les Illes Balears els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin podran participar en l’elecció de tots els membres de les llistes electorals 

Aquests passat dissabte MÉS per Mallorca va celebrar la seva assemblea per debatre i aprovar el seu reglament de primàries.

Abans de començar se va fer un minut de silenci en record del company Sebastià Serra, mort recentment de manera sobtada després d'una vida de dedicació al país i als drets dels treballadors. També es va llegir un manifest de suport a Jaume Sastre, que fa un mes que es troba en vaga de fam per demanar a José Ramon Bauzà que dialogui amb el sector de l'ensenyament per desbloquejar el conflicte educatiu.

L'assemblea va comptar amb una molt alta participació que fa fer tornar petit l'auditori de Santa Maria. Els assistents, militants dels diversos partits que conformen MÉS i ciutadans que, símplement inscrivint-se a l'entrada, tingueren dret a participar i votar les propostes que es varen discutir. Entre els nous assistents a l'assemblea els militants d'Esquerra Republicana, recentment incorporats a la federació PSM-Entesa-Esquerra; varen rebre la benvinguda per part del portaveu de MÉS i el president d'Esquerra-Illes va intervenir per mostrar la seva satisfacció i suport al projecte de MÉS. A l'Assemblea hi assistiren membres del PSM de Pollença i també representants de la seccció pollencina d'Esquerra Republicana.

També els Independents de Santa Margalida, Son Serra i Can Picafort s'han sumat al projecte de MÉS. D'aquesta manera MÉS suma forces per moure un vertader canvi a la societat mallorquina i en les institucions de govern.

MÉS per Mallorca ja va elegir el seu equip gestor, l'executiva, en l'assemblea del passat novembre pel sistema de llistes obertes, amb una votació oberta a militants i ciutadans sense afilicació. Ara s'ha volgut donar una passa més i de cara a les properes eleccions s'ha aprovat el reglament de primàries.

Per primera vegada a les Illes Balears els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin podran participar en l’elecció de tots els membres de les llistes electorals d’una formació política al Parlament i al Consell. L’Assemblea Oberta de MÉS per Mallorca, reunida avui a Santa Maria, ha aprovat amb un 99% dels vots el reglament que regularà les primàries obertes per elegir els candidats i candidates electorals. El reglament estableix que hi haurà dues votacions separades: una per elegir el o la cap de llista a cada institució, i una altra per elegir la resta de candidats i candidates que conformaran el conjunt de les llistes.

Les primàries seran obertes a tota la ciutadania major de 16 anys i que assumeixi els valors progressistes. Qualsevol ciutadà o ciutadana hi podrà participar, gratuïtament, tant per votar com també per presentar-s’hi i ser elegit o elegida. El calendari és el següent: el procés comença dia 15 d’octubre amb la inscripció al cens i la presentació de les candidatures, i culminarà dia 15 de novembre amb les votacions. Hi haurà taules a tots els municipis de Mallorca, i a aquells llocs de fora de Mallorca on hi hagi ciutadans i ciutadanes censats aquí que hi vulguin participar.

Els ciutadans i ciutadanes que participin a les primàries obertes de MÉS per Mallorca podran triar 18 candidats i candidates (la votació serà paritària) que s’hauran d’ordenar per ordre de preferència perquè puguin expressar el grau de suport a les persones candidates.

D’altra banda, l’Assemblea Oberta també ha aprovat un reglament per regular les incompatibilitats i la limitació de mandats a què s’hauran de sotmetre els càrrecs (tant públics com orgànics) de MÉS per Mallorca. Segons el document aprovat, els càrrecs executius (president del Govern o conseller, per exemple) es podran exercir un màxim de dues legislatures. Els càrrecs representatius (diputat o diputada, per exemple), un màxim de tres legislatures. I no es podrien ostentar dos càrrecs diferents i cobrar dos sous públics alhora. A més, els càrrecs públics hauran de retre comptes anualment davant l’Assemblea, que tendrà la potestat de revocar-los.

 

 

 
 
 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Latest Images

Trending Articles