Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10345

Sobre la moció de censura a Extremadura

0
0
No en tenia gaires ganes pero a petició popular (dic, socialdemòcrata), entraré a valorar de manera personal la moció de censura del PsoE a Extremadura.

A títol personal penso que la decisió d'IU Extremadura de no recolzar la moció de censura del PsoE contra el popular Monago no és encertada. La respecto però NO la comaprteixo.

Em sembla brillant per part del PsoE de presentar-la en plena campanya, possant a IU en un vertader compromís.

Per tant, és una moció absolutament electoralista que RES té a veure amb les polítiques o les necessitats de la ciutadania extremenya.

A la vegada aquesta moció oblida que és necessària la implicació dels dos diputats del PREX, que a la vegada són ex-diputats del PsoE... però a nivell mediàtic es possa a IU en tal tesitura.

Dit això he de dir el següent:

-una moció de censura es comunica amb temps i forma a la resta de grups, possibles aliats en la votació; s'han de consensuar el programa, els plans d'acció, els tempos d'execució... Això no s'ha fet així per part del PsoE.

-durant dècades el PsoE extremeny va ofegar i ningunejar IU. No m'extranya gens que ara actuin en conseqüència (encara que a mí em disgusti)

-IU Extremadura el que va fer és abstenir-se en la investidura de Monago, com a cap de llista del partit MÉS votat a les autonòmiques de 2011. En canvi a Andalusia va recolzar activament la SEGONA llista més votada (el PsoE), i ara governen en coalició. Coalició que es va fer després de redactar i aprovar un plà d'acció sobre propostes i tempos concrets; just el que a Extremadura falta.

-Izquierda Unida és un projecte federal que dona autonomia a les seves federacions per a actuar dintre la linia ideològica de la federació. Encara que no ens agradi hem de respectar la decisió dels companys extremenys, igual que la dels companys andalussos que SÍ recolzen activament el PsoE en contra de l'opinió de molts militants de la resta del país (i ningú del PsoE em requereix aclaració ninguna!!!)

-tota aquesta polèmica ve fonamentada en la llegenda urbana que diu que IU ha de recolzar el PsoE quan fa falta; però que quan NO FA FALTA s'ha de deixar ninguneja i ser objecte de la sobèrbia que els nostres companys d'Extremadura coneixen bé.

-L'autocrítica és sana. Si la ciutadania extremenya i IU no recolzàren Fernádez Vara deu haver-hi unes causes concretes, entre elles algunes internes del PsoE suposso...

-I bé, en definitiva no basta anomenar-se "socialista obrer" per a guanyar-se el respecte i recolzament dels partits d'esquerra...cal actuar en conseqüència...

Per acabar, vos deixo unes declaracions de l'aspirant Fernádez Vara sobre els fets: http://www.estrelladigital.es/articulo/espanha/vara-ofrecimos-acuerdo-gobernabilidad-y-respuesta-fue-coz/20140511111355195655.html De cara al futur, i ja centrats en aquestes Illes, a títol personal em remet a la necessària unitat d'acció de les esquerres.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 10345

Latest Images