Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 13083

Cal més implicació. 3ª reunió de la comissió de la crisis

$
0
0
Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Ahir vam assistir a la tercera reunió de la comissió d’avaluació i seguiment de la crisi. A la reunió eren; Miquel Llobeta (PP) el regidor de Serveis Socials  María Antonia Tugores i Aina Abrines de Serveis Socials, Guillem Soler (gerent de la Residència), Pep Villalonga d'Educació, Catalina Cifre (mediadora cultural), Javi Salas dels comerciants de Pollença,Damià Oliver i José Luis Morales (Plataforma contra la Por), Miquel Angel (Esquerra), Tomeu Cifre (PSM) i Pepe García (Alternativa). Vam trobar a faltar la resta de partits i membres d'associacions, sector hoteler, església...

- Aprovació de l’acta anterior. Van demanar completar l'acta (veure article sobre anterior reunió) ja que incomprensiblement s'havien oblidat d'una cosa tan important com posar els acords als que haviam arribat a l'anterior reunió, el que ens sembla molt poc seriós igual que la poca feina que s'havia fet en torn a aquells acords:

- Es va arribar a l’acord de treballar amb altres pobles de la comarca per aconseguir reduir les llistes d'espera i els temps a les consultes preferents a l'hospital d'Inca (uns 130.000 usuaris).

- Fer feina al tema de la formació es va parlar d’una oferta d’uns 500 cursets als quals cal estudiar quins són els més interessants tenint en compte les demandes empresarials que tenim.

- Coordinar i intentar estendre el sistema de reutilització de llibres que es fa a diferents  centres escolars del municipi.

Respecte al primer acord en referència a la llista d'esperes la coordinadora del Centre de Salut de Pollença (que no va poder assistir) va facilitar una llista d'espera de diferents especialitat, a moltes de les mateixes posa bústia el que vol dir que es deixa al pacient en la llista d'espera i des de l'hospital el cridaran, a algunes no tarden gaire, però d'altres com oftalmologia, poden arribar a tardar 15 mesos en cridar.

Juny; ginecologia.

Juliol; neforlogia, cirugia general, dermatologia, psiquiatria.

Octubre; reumatologia.

Novembre, neumologia, urologia.

Desembre; neurologia.

Gener 2014; hematologia

Bústia; traumatologia, digestiu, oftalmologia, otorrino, rehabilitació.

L'espera per a realitzar proves diagnostiques, és variable. Per les radiografies normals no hi ha problemes. Més o menys en 1-2 setmanes estan fetes. El problema és amb ecografies, TAC,RMN, en què l'espera pot varir de 5-6 mesos les ecografies fins a 8 -12 mesos per les RMN. No tenen accés a dades concretes però és el que tarden els pacients.

Damià Oliver de la Plataforma contra les Polítiques de la Por es va oferir per fer feina conjunta amb la coordinadora del Centre de  Salut i fer un escrit per argumentar les demandes del municipi a aquest tema. A les llistes d'espera caldria afegir el tema de dotar de serveis l'ampliació del consultori del Port de Pollença.

- Respecte a l'acord de coordinar i intentar estendre el sistema de reutilització de llibres que es fa a diferents  centres escolars del municipi no s'havia fet res. Vam parlar de la diferent situació als centres; hi ha centres que es fa i centres que no. Vam posar com model l'IES Guillem Cifre de Colonya on el sistema funciona prou bé gràcies a la implicació d'un grup de professores que a canvi de res s'encarreguen de comprar, revisar i vendre els llibres reutilitzats. Els llibres es compren a 3 euros i es venen a 5 amb el que s'obté un romanent per comprar llibres i ajudar a alumnes amb dificultats econòmiques per exemple a pagar les excursions. Es va parlar de la necessitat d'implicació de les directives, professors o APIMAS per que funcioni la reutilització. Per desgràcia aquesta reunió ha estat massa tard però així i tot el tècnic d'educació es va comprometre a moure el tema als diferents centres educatius del municipi.

- Respecte al tema de la formació el tècnic d'educació es va comprometre a fer-nos arribar l'oferta dels nombrosos cursets que es poden fer des de l'Ajuntament per entre tots triar els que poden ser més interessants.

- El gerent de la Residència va comentar que seria molt necessari que gent que fes cursos de formació pugues fer pràctiques  en la Residència , com han fet les participants al curs d'auxiliar d' infermeria , i que el treball per la comunitat funcionava molt bé (l'Ajuntament té una plaça ofertada de la Residència amb Administracions Penitenciàries). També va oferir la Residència com un lloc obert a tots els que vulguin aportar feina o coneixements, considerant que seria bo pels residents i positiu per la gent que es troba en atur.

- Per altra part el regidor de Serveis Socials ens va informar que es continua igual que a la passada reunió; s'ha repartit bastant menjar aquest hivern entre famílies necessitades i ha hagut ajudes temporals; escoletes, lloguers, estades ...

- El representant dels comerciants pollencins va informar de les dificultats dels comerços de Pollença aquest mes de juny (han baixat molt les vendes) i va comentar que l'Ajuntament ha d'intentar comprar i contractar dins el petit comerç de Pollença, ja que això facilita i possibilita la bona economia del municipi ja que els doblers no surten del poble. Una proposta que es va recollir per part del regidor de l'equip de govern que també va recordar la necessitat de que els empresaris de Pollença (constructors, jardiners...)s'haurien d'unir en UTEs per poder participar dels concursos públics municipals. E

- Al final de la reunió vam recordar al regidor de Serveis Socials la necessitat de  canviar l' ordenança fiscal plusvàlues per complir el que vam acordar a la moció per evitar els desnonaments de subvencionar les liquidacions de l'Impost sobre l'Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana als subjectes passius en els casos de dació en pagament i execució hipotecària d'habitatge únic i habitual pels anys 2013 i 2014.

 També vam demanar que a les properes Jornades Serveis Socials es tingui en compte la comissió d'avaluació i seguiment de la crisi; hagués estat una bona idea convocar una reunió durant les mateixes jornades.

Per concloure; consideram que la comissió és una bona eina d'informació i  comunicació però que per ser una eina més pràctica i útil cal una major implicació des del regidor de serveis socials a les associacions, passant per empresaris i ciutadans. Esperam que els acords que s'adopten es prenguin amb més serietat i que realment es faci feina pel seu compliment. En principi la propera reunió serà després de l'estiu.


 

Del 23 al 30 es fa una crida a tota la ciutadania a un plebiscit ciutadà,  "Plesbiscito Ciudadano".Al cas de Pollença  els Indignats organitzen aquest plesbiscit, al seu perfil de facebook us podeu posar en contacte amb ells per ajudar i participar. Cal posar en marxa el major nombre d'urnes possibles, se necessita gent perquè aquesta acció sigui un autèntic èxit de la ciutadania.


 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 13083

Trending Articles