Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10530

Ja són tres peus els que li hem llevat.

0
0

Ahir al matí la Geganta de la Quaresma, la popular s’Àvia Corema de Maó, va perdre el tercer peu d’enguany.

Una variant referent als dos dissabtes anteriors va ser el temps, que tot i no ser en absolut de fred, no va ser tampoc tan primaveral com en les jornades anteriors, de fet al poc de estoixada la geganta fins i tot faria aparició una pluja, primaveral, però pluja.

La plaça escollida en la jornada d’ahir va ser la del Príncep, que al ser suficientment gran deixaria que el públic, menut però nombrós, pogués fer un cercle ben gran per a no perdre detall del que anava a ocórrer. De fet poc s’ho imaginava la vella quaresma, que en la jornada d’ahir (que al no ser de les més caloroses, ja la començaria amb el reuma típic de la edat) la de coses que li anaven a succeir.

La animadora , la Senyora Garcia, va engrescar als més petits fent les bromes amb les que cada dissabte aconsegueix posar-se als més petits a la butxaca. En la jornada d’ahir però, abans de treure la sabata a la geganta, es va permetre pujada dalt una escala de posar-li un nas de pallasso, unes pestanyes postisses i fins i tot unes flors en el cap, mudant així la imatge habitual de la figura. Direm en aquest cas un detall que ve a conta, que tot i que la geganta va ser creada en el seu moment per a representar a una vella amb pomes agres, molt contràriament el que li hem aconseguit trobar sempre és més be una cara entranyable. Aquesta però en el matí d’ahir, per les arts de la Senyora Garcia, es transformaria per a uns moment en una una figura ben diferent de lo habitual.

la Geganta s'Àvia Corema de Maó, amb la animadora la Senyora Garcia, que cada dissabte al matí acompanyats de la Banda de Música de Maó surten a passejar per la ciutat.

El moment va arribar, el de treure la sabata, que prèvia votació popular es va encarregar un fillet de entre el públic de treure-li.

Ja sols quedava passat aquest moment el de la tornada capa a redossa.

Un fet que també podem destacar és el de la nova tradició arribada fa pocs anys a propòsit de les sortides de s’àvia corema, el de regar els arbres caramel·lers. Cada setmana de tornada de tota la comitiva a l’Ajuntament encara queda el de regar tan simpàtics arbres, doncs els fruits que promet per a l’últim dia ben valen la tasca de jardiner.

La setmana que ve, novament a les dotze del migdia la Geganta s’Àvia Corema amb la Colla de Geganters de Maó, la Senyora Gargia i els membres de la Banda de Música de Maó sortiran del Pla de la Parròquia per anar cap al ja “quart peu” de la quaresma.

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es

www.youtube.com/gegantsmao


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10530

Latest Images

Trending Articles