Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10707

Del Festival i altres preguntes

0
0
Normal021MicrosoftInternetExplorer4Al darrer ple no va haver temps de contestar precs i preguntes, avui comentam precs, preguntes i dels anteriors plens  que encara no haviam publicat.

- Fa molt de plens que ens diuen que la reunió per valorar el Festival seria immediata, al ple de desembre ens van dir que seria abans de reis però els reis fa temps que van a tornar a Orient i continuam sense fer la reunió sol·licitada.

El batle va dir que la reunió es faria en gener però finalment es va fer fa uns dies, on ens van fer arribar la liquidació de despeses de 2013. Sobre el Festival 2014 la informació que ens han donat és que es celebrarà només durant el mes d'agost, que s'elimina el cicle de literatura i que els doblers estalviats es destinaran als concerts, es planteja de nou la possibilitat de fer un concert a Alcúdia, es continuarà amb el cicle de cinema. En referència a la programació artística s'ha parlat del compositor de bandes sonores de cinema , Marco Beltrami, l'Orquestra simfònica que oferiria una concert de càmera amb una versió de Gustav Mahler sobre "El cant de la terra" al costat d'una projecció de l'obra del pintor Joan Bennàssar...

 

- Al ple de juliol el batle va dir que els informes que s'havien de fer respecte a l'auditoria, aprovats per unanimitat al ple de febrer ja es trobaven en marxa. Segon CiU al mes d'agost, fer aquests  informes a la màxima brevetat possible era imprescindible per pactar amb el PP. En breu arribarem a complir un any de l'aprovació de la realització d'aquests informes i continuam esperant aquests informes. Quan es deixaran de riure de les decisions d'aquest ple?

Al mes de gener el batle va contestar que els informes d'Intervenció i Secretaria estaven pràcticament acabats, que faltava contrastar-les...

Fa més d'un any, al mes de febrer de 2013,  que es va aprovar per unanimitat la nostra moció (volem que l'auditoria sigui pública i útil)  per fer aquests informes. Segon CiU al mes d'agost del 2013, fer aquests  informes a la màxima brevetat possible era imprescindible per pactar amb el PP... Hem demanat a nombrosos plens per aquest informes i la nostra paciència s'ha esgotat. Ens agrairia publicar l'auditoria acompanyada dels informes però si no arriben els infomes la publicarem sense els mateixos.

- Com es troba el contracte d’arrendament de l’aparcament de "la Renault" ? Ara que es va millorar l'aparcament de Can Conill no pensen que seria moment de fer una reunió entre tots els grups per reflexionar sobre els aparcaments existents i els arrendaments que pagam tan a la Renault com a Can escarrintxo?

El batle va contestar que els aparcaments fan falta.

Es veu que amb el canvi d'equip de govern el batle ha canviat d'opinió  a aquest tema ja que anteriorment havia la idea de deixar de pagar l'aparcament "de la Renault" una vegada fet l'aparcament del pavelló i l'accés al mateix des del poble. Caldria fer un estudi seriós sobre la necessitat o no d'aquest aparcament i si compensa el que es paga pel mateix, a l'igual que sobre l'infrautilitzat Can escarrintxo.

- Respecte a les denúncies que es van fer a la passada legislatura sobre l'obertura d'un camí a Fartàritx tenen informació de com es troben? Ens han arribat informacions sobre tales a la finca tenen alguna notícia de les mateixes?

Va respondre el batle; l'expedient per a la legalització del camí a la Conselleria de Medi Ambient  ha passat tots els tràmits. Respecte a les tales enviarà al zelador.

- Han fet o pensen fer alguna cosa en referència al procés de privatització del Port que ha anunciat Ports de les Balears pel 2014.

El batle va respondre que els plecs estaven en marxa i cada port serà diferent.

- Radio Taxi Pollença es segueix anunciant a internet com un servei oficial de l'Ajuntament de Pollença. Han aclarit ja alguna cosa del vet a alguns taxistes del qual els vam informar fa mesos.

Va respondre la regidora de turisme; ja els havien dit que llevessin i tornarien a insistir. S'ha reunit amb dos dels afectats i ha intentat que els tornin a admetre, no pot fer res més ja que surt de la seva competència.

El tema de la pàgina web segueix exactament igual

- Respecte a la poda dels pins del passeig Voramar, que pateixen més l'envestida del vent, ens van dir que no eren prioritaris però ens podien dir més o manco quan es té prevista la seva poda.

Sense resposta

- S'han reunit ja amb la Conselleria de medi ambient per tractar el tema del Centre de Turisme Ornitològic de la Gola?

Respon la regidora de turisme; té sol·licitada una reunió però encara no l'han donat cita, espera que una o dues setmanes li donen

- Han obtingut ja resposta a la seva petició de la reunió de la Junta Rectora de l'Albufereta?

Resposta regidora de turisme; al mes d'octubre li van dir que farien una reunió abans de final d'any, després li van dir en gener... I encara espera.

Aquestes dues respostes demostren el poc interès del PP pel medi ambient i per aquesta part fonamental del patrimoni natural del municipi.

- Ens podien informar el batle i el regidor d'educació de les reunions que han realitzat amb representants de la Conselleria d'educació; la primera amb la comunitat educativa del IES Clara Hammerl i la segona amb representants d'apimas de Pollença? A aquestes reunions el regidor d'educació i batle van defensar els acord del ple i del consell municipal escolar?

Va respondre el batle; a la primera reunió va anar tot sol i va intervenir per fer les reunions i que els afectats expressessin els seus dubtes. Només van fer referència a temes que eren competència municipal.

A cap de les reunions ni el batle ni el regidor han defensat el que s'ha aprovat el ple. Una demostració més de que es riuen dels acords del ple que els mateixos voten i que aquestes reunions només van ser propagandístiques.

- Ens podien informar de com està funcionant la línia verda; queixes rebudes, estat de solució de les mateixes...

Sense resposta

- Ens arribat queixes de l'estat de neteja en que es troba l' abeurador de Sant Isidre, podrien fer-ho net?

Sense resposta

- En referència a l'acord de la Junta de govern del 3 de desembre de resolució de la sol·licitud de l'arxiver bibliotecari, en relació a la nòmina del mes d'octubre, ens consta que a altres administracions públiques, com la Conselleria d'educació i a altres municipis (Inca i Sa Pobla) la interpretació de l'apartat 4a de les mesures per a la reducció del dèficit públic que fan és diferent a la que s'ha fet a Pollença i es fa el complement de les retribucions fins al 100% no només durant els dies d'hospitalització o intervenció quirúrgica sinó durant tota la baixa ocasionada por la intervenció (el que ens sembla el més lògic). Podien demanar als Ajuntaments citats si el que indicam és cert i fer l mateixa interpretació?

No ens van respondre al ple però sembla  que el regidor de personal proposarà canviar la redacció de l'apartat assenyalat per pagar el complement de les retribucions fins al 100% no només durant els dies d'hospitalització o intervenció quirúrgica sinó durant tota la baixa ocasionada por la intervenció.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10707

Latest Images

Trending Articles