Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10334

Sembra Llibres

0
0

Avui toca donar una bona notícia: en Joan Carles Girbés acaba de presentar a València Sembra Llibres, el seu projecte editorial. Diu al dossier de premsa que Sembra és"una editorial independent arrelada al territori", que vol fer "una selecció molt acurada de textos i treballar-los amb rigor per oferir les màximes garanties de qualitat". I encara afegeix que Sembra és "una llavor de futur, oberta a la suma de complicitats del món cultural i, en especial, dels lectors que s'identifiquen amb els valors i els continguts que proposem".

El primer llibre de Sembra és Totes les cançons parlen de tu, del cantant d'Obrint Pas Xavi Sarrià. El segon és Vertigen, que he tingut el gust d'escriure amb Empar Marco.

Vertigen parla de nosaltres, els valencians (nascuts aquí o no) i és fruit de casualitats molt xules i això el fa molt especial per a mi. En primer lloc perquè ja sabeu que escriure és un fet molt solitari. Crec que és una de les accions més solitàries que conec. Després hi ha la circumstància que n'Empar i jo tinguéssim al cap la mateixa història, les mateixes ganes de contar-la i la necessitat de fer-ho de la mateixa manera. I encara hi ha una cosa molt important que crec que es nota a la novel·la: la intensitat amb què hem viscut els últims tres mesos. Finalment hi ha un detall que no és accessori i que és que, al final de tot, després de les hores que hem parlat i hem discutit i hem tornat a parlar i hem escrit i reescrit... n'Empar i jo continuam sent amigues. Els amics ja ens heu preguntat com es fa això d'escriure a quatre mans i no morir en l'intent o no acabar tirant-nos els plats pel cap. Jo només tenc un esbós de resposta: des de la generositat. N'Empar és molt generosa. Molt. I molt pacient, també. I molt bona, escrivint.

Però tot l'anterior no seria res si no haguéssim tingut la sort de topar amb una persona que immediatament va connectar amb el nostre projecte i que va creure en ell quan encara era un primer esborrany. Sense la complicitat de Joan Carles Girbés avui no celebraríem l'anunci de la publicació de Vertigen.

Així és que avui és un dia per a gaudir i compartir. En aquest país no s'anuncia cada dia el naixement d'una editorial!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10334

Latest Images

Trending Articles