Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10337

El Col·legi Antoni Joan ve a veure els Gegants

0
0

Com veníem anunciant fa alguns dies, no són pocs els col·legis de Maó que aquest any s’han volgut apuntar al programa dels gegants a les escoles; Aquestes dues últimes setmanes els fillets que hi ha participat han estat els del col·legi Antoni  Joan de Maó.

El dilluns dia 10 i el dijous dia 13 les monitores del grup de geganters de Maó van visitar el col·legi, sent en diferents torns fins a sis grups els que van poder escoltar i participar de les explicacions de les geganteres. Concretament els grups van ser els de P3, P4 i P5 i i els de primer A, primer B i de segon curs.

Per a aquestes sessions les monitores van portar al col·legi els accessoris que porten els gegants en Tomeu i na Guida, com són en el cas d’ell el pergamí i en el cas d’ella el  ventall i el ram de flors; amb aquests accessoris a la ma els fillets van poder conèixer el per que de cada un d’ells, relacionats amb la llegenda de la arribada dels gegants a la ciutat.

També van poder conèixer de ben aprop i fins i tot escoltar l’instrument musical dels geganters, la gralla. Altres coses que van poder conèixer els fillets en la visita de les geganteres a la escola és quina és la alçada dels gegants, que ho van poder comprovar de manera gràfica estirant-se a terra varis fillet fins fer tots junts la llargada d’un gegant. També van poder conèixer com es posa la faixa dels geganters, que algun fillet fins i tot se la va poder posar i un bon grapat de coses més relacionades amb el tema.

imatges de la visita dels geganters de Maó al col·legi Antoni Joan

imatges de la visita dels geganters de Maó al col·legi Antoni Joan

El plat fort, la segona part del projecte, ja va ser la visita dels mateixos fillets, per grups, a la seu de la Entitat Gegantera. Per a la ocasió aquests arribarien amb un mocador de color blau al coll, doncs si havien de anar a la seu dels geganters, be estaria anar-hi com a tals. Les visites van ser els dies 17 i 20 d’aquesta mateixa setmana.

Ja a la seu els més petits van poder seure a les taules preparades per a la ocasió on van pintar la cara d’en Miquelet es Salero. Com que en Miquelet si d’algo és molt amic és dels fillets, tots els que van voler fins i tot s’hi van poder posar a sota.

També van poder veure com és un gegant per dins i com no cada un dels grups, junt amb els professors van voler emportar-se a la escola la foto de grup amb els estimats Tomeu, Guida, S’Àvia Corema i en Miquelet.

Trobareu les fotografies de la visita del col·legi Toni Joan al perfil de facebook: gegants de mao, menorca.

Visita també: www.gegantsmao.menorca.es


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10337

Latest Images

Trending Articles