Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10547

Pere Morell: els inquers no t'engegam

0
0

Vos penj l'article d'avui al Setmanari "Dijous" sobre el trasllat fulminant del director de l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca, Pere Morell, deixant sense atendre els cursos que ell impartia.

No inclou els episodis posteriors sobre la seva substitució, amb la baixa per un mes de la substituta (...) o la imposició de continuïtat a l'equip directiu... el via crucis absurd de l'IES Berenger d'Anoia, un més dels despropòsits del nostre Govern. No me'n sé avenir com hem arribat a aquest punt de degradació en l'exercici de les responsabilitas polítiques en educació.

Pere Morell: els inquers no t'engegam

El Director del Berenguer d'Anoia ha estat traslladat. Qui ha sentit algun retret contra Pere Morell? Qui ha sentit dir que calia un canvi en la direcció de l'institut per millorar-ne els resultats o la gestió? Jo no. Jo només he sentit veus que demanaven que quedés. Idò el Govern no ha sabut reconèixer aquesta tasca i ha malmenat la direcció, ho ha fet al Berenguer i a tot Mallorca. N'estan encantats.

Pere Morell i l'equip directiu presentaren la dimissió fa mesos, quan trobaren inviable la programació que se'ls imposava, quan se'ls imposava anar contra el parer unànime del consell escolar del centre. Des de la Conselleria, lluny de cercar la conciliació, li entimaren que el càrrec era voluntari i que sempre en trobarien d'altres, un prodigi de sensibilitat i respecte, de savoir faire en la gestió de grups humans i la seva motivació. Tanmateix, han esperat a mitjans curs per executar el cessament... i l'han acompanyat d'un trasllat fulminant, ignominiós.

Però, en què està convertint la gestió de l'educació aquest Govern? Per què s'instal·la en l'enfrontament contra els mestres? per què els insulta? per què els persegueix? 

Al cas esperpèntic dels directors de Maó, s'hi ha sumat el de Jaume March a Marratxí. Una alumna gravava el cap d'estudis del centre, sembla que per escarnir-lo a les xarxes socials i per mirar d'emproar-lo per les seves declaracions (sense sortir-se'n). El director li va obrir expedient..., idò la Conselleria no només s'ha posat de part de l'alumna sinó que ha expedientat... el director!: el Govern vol que els alumnes gravin els seus mestres per promoure delacions sistemàtiques. A quin món ens emmenen? I això mentre diuen que s'ha de reconèixer més “autoritat” als mestres... Així els doten d'autoritat?

El Berenguer bona fama, per resultats i exigència, si hi cercau punts febles, en trobareu a les instal·lacions: crulls, humitat, l'adaptació a discapacitats i emergènciesels banys, el gimnàs, els trespols, la calefacció...; seria ben d'agrair una remodelació integral de l'edifici i la seva imatge. Però lo que engresca al Govern és incordiar directius i professors, o perseguir el llaç quatribarrat, el que figura a dues de les quatre banderes que hi ha penjades a la balconada de l'ajuntament d'Inca, el que ha estat declarat d'interès local pel ConsistoriQuan els direm que ja n'hi ha prou?

El meu reconeixement, Pere, no t'ho mereixes. Una abraçada, i que aquesta perfídia no mini el teu esperit.Viewing all articles
Browse latest Browse all 10547

Latest Images