Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10547

Pere Rotger i el cas Mapau (article Dijous)

0
0

Dia 13 de gener l'Audiència de Palma dictà sentència, per unanimitat, condemnant a presó, multa i inhabilitació per càrrec públic a tres funcionaris de la Comunitat Autònoma. El frau era incontestable: simularen una entrevista presencial per justificar la contractació de Maria de la Pau Segura... mentre ella era per Bons Aires, en comitiva oficial.

L'Audiència diu que el cas ha resultat “un penós sarcasme”, textual, referint-se a què s'hagi circumscrit als autors materials d'aquest episodi, quan queda molt clar que la trama era molt més ambiciosa i tèrbola: empadronar emigrants illencs per garantir vots al PP (de manera especial, grotesca, per assegurar el diputat per Formentera); i quan és evident que la decisió no partia dels funcionaris condemnats. Ells ho paguen per protegir els seus superiors, confonent la lleialtat amb la mesquinesa d'avenir-se a pràctiques corruptes.

Hi ha oficials que se sacrifiquen per salvar la seva tropa. N'hi ha que sacrifiquen soldats amb tal de salvar-se ells. Diu molt d'un oficial. Diu molt d'una persona. Tanmateix, el President d'aquell Tribunal, el Sr. Cardona, que no hi va comparèixer, és a la presó, per un altre cas, el del Cola-Cao. Jaume Matas està condemnat a presó, per un altre cas, a l'espera de què en diu el Govern de Rajoy (?!). Rosa Estaràs (que, segons Rotger, era per qui treballava Mapau) és diputada al Parlament Europeu; Pere Rotger, al Parlament de les Illes Balears.

 
Rotger era membre d'aquell tribunal, juntament amb els tres condemnats... però ell no hi va anar. Rotger era el gerent de l'empresa pública que contractava la Sra. Segura, una empresa que, per més inri, se dedicava suposadament a ajudar la nostra malmenada indústria. Entre les funcions del gerent (ho recorda la sentència) hi havia la gestió de personal: No se'n va témer de res? No ja de la selecció estricta, sinó, per exemple, d'allò que s'hi valorava, com els coneixements de rus (?); o de quines feines feia (suposadament per a ell) la Sra. Segura? No se'n sent gens responsable? Ni una micona?

Diré en el seu descàrrec (en el seu descàrrec?) que ell era el gerent però no hi anava mai a fer feina. Cobrava 8 milions de pessetes d'aquell temps (a les que heu de sumar les assignacions de Batle), un bon sou, però no exercia... M'ho va reconèixer un dia, encalçant-me per les escales de la Sala, perquè li vaig retreure a un Ple: “jo he de mantenir una família”, em va dir.

Tothom té una família, sr. Rotger. Els funcionaris condemnats, també. Els ciutadans estafats, també.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10547

Latest Images