Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
People Here Also Viewed:
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10937

El silenci d'Unió Mollera Pollencina

0
0

Al darrer ple ens va cridar molt l'atenció l'actitud del portaveu d'UMP, Nadal Moragues. No només no va obrir la boca en tot el ple, sinó que també va d'abstenir-se en la majoria de mocions i, a més, va votar en contra de la moció que presentavam per obrir un expedient de responsabilitat personal i que  els responsables polítics retornassin a l'Ajuntament els 45.560 Euros pagats per l'arrendament il·legal  de tres pistes de tennis.

Ja a un ple anterior el portaveu d'Unió Mollera va perdre els papers quan se li varen recriminar les seves abstencions en les mocions referents al TIL. Entenem que en aquell ple Nadal va perdre un poc els nirvis i va intentar justificar la seva postura amb uns arguments, que es donen des de el bloc i el perfil del facebook d'Unió Mollera Pollencina, i que nosaltres farem servir per demostrar que no definir-se ideològicament és posicionar-se.

L'argument fonamental és que UM és un partit fonamentalment localista i sense definició ideològica a causa de la heterogeneïtat ideològica dels seus simpatitzants i per tant ha optat per abstenir-se en aquelles qüestions que consideren de caràcter marcadament ideològic i principalment les que consideren d'àmbit supramunicipal.

Tot i que entenem que a UMP li molesten les crítiques a les seves posicions des d’altres partits, nosaltres entenem que allò que és normal a la política és la crítica, sense crispació però dient les coses tal com les pensam. També opinam que els blocs i els perfils del facebook han de servir per donar explicacions de les nostres actuacions polítiques i no com a eina de màrqueting. Per això, normalment els membres d'Alternativa solem participar a altres blocs de forma activa i animam els ciutadans en general i els membres d'altres partits en particular a intervenir al nostre, no sols quan es senten al·ludits sinó sempre que tenen qualque cosa a dir, sense entendre aquest fet com una intromissió.

Tornant al tema que ens ocupava, entenem que tal volta es comprensible que Unió Mollera no vulgui molestar els seus simpatitzants definint-se ideològicament (cosa que no els va impedir al llarg de dues legislatures presentar candidatura conjunta amb el PP), encara que, a la llarga, les seves votacions als plens els acaben definint.

Per exemple, en el tema de la llengua Catalana, UMP s'ha definit clarament en una ideologia centralista i de fòbia anticatalanista molt propera a la del govern Bauzà, qui tant menysprea la nostra llengua.

També hem de dir que no s'ha volgut sumar a la lluita contra el TIL, tot i que ha quedat demostrat que suposa un atac evident a l'educació pública i que afecta directament els nins i nines del Port de Pollença. Quan es produeix un atac tan evident des de l'administració cap als sistema educatiu, no sumar esforços al costat dels més dèbils vol dir fer-se còmplice dels més forts.

Per si tot això fos poc, al darrer ple es va abstenir en la moció contra la llei de l'avortament, tot i que hi havia un punt que feia referència a un pla municipal a favor dels drets sexuals i reproductius. Pensam que abstenir-se en aquest punt també suposa posicionar-se ideològicament i no donar explicacions és una falta de respecte total als ciutadans, però sobretot a les ciutadanes.

Finalment, el vot en contra de la moció referent a l'obertura d'un expendient sobre el cas de les pistes de tenis de Duva no es pot entendre d'altre forma que com un posicionament amb l'equip de govern per motius partidistes.

UMP es vol penjar la medalla d'haver aconseguit un millor finançament per al Port de Pollença, i de l’asfaltat dels carrers -qüestió més que discutible, ja que els carrers al Moll ja s'asfaltaven abans de crear-se aquest partit-. El que sí han aconseguit és que es facin unes pistes de pàdel que segurament tendran una gestió privada tombant una pista de futbet de tan sols cinc anys. Tal vegada s'haurien de demanar si no hi havia necessitats més urgents, tant esportives com d'altres àmbits.
Per acabar, i com que també es varen posicionar en contra de llevar el Sant Crist de la sala de plens, acabarem amb una referència bíblica.

"Un día que Jacob estaba guisando un potaje, volvía Esaú del
campo agotado. Esaú dijo a Jacob: Dame un plato de esa cosa roja,
que estoy agotado.(...)Jacob le contestó: Si me lo pagas hoy
con los derechos de primogénito. Esaú dijo: Estoy que me muero,
¿qué me importan a mí los derechos de primogénito?. Jacob
le dijo: Júramelo primero. Y él se lo juró, y vendió a Jacob los
derechos de primogénito. Entonces Jacob dio a Esaú pan y 
potaje de lentejas; él comió y bebió, y se puso en camino.
Así malvendió Esaú sus derechos de primogénito. "(Gén.25,29-34)

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10937

Latest Images

Trending Articles