Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10530

El nostre petroli

0
0
  Als dos darrers plens ordinaris hem demanat pel tancament del Centre de Turisme Ornitològic i la reserva de s'albufereta que ha patit les retallades d'un govern que considera que el petroli és el turisme... com li va recordar el GOB el nostre recurs fonamental és el patrimoni de les Illes (paisatge, espais naturals, cultura, qualitat ambiental) que és la base de l’economia turística. Si parlam de Pollença és lamentable que PP que no hagi fet res per intentar protegir la zona humida de l'Ullal i  que accepti retalls importants en la conservació i gestió dels parcs i reserves naturals que han suposat el tancament del Centre de Turisme Ornitològic i la precarietat de la  reserva de l'albufereta, patrimoni natural fonamental de Pollença."El recurs no renovable que està en risc no és el turisme, sinó el medi ambient".

Al ple de novembre:

- Què passarà amb el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola? L’obrirà la Conselleria, l’obrirà l’Ajuntament? Quins dies amb qué horari?

-  En relació a la Reserva Natural de l'Albufereta:

   - Ja han obtingut resposta a la seva petició de la reunió de la Junta Rectora de la Reserva ?

   - Ja han rebut la memòria del 2012  el pla d'actuacions pel 2013?

  - Què opinió le mereix a al regidora de medi ambient el cessament de la directora de la Reserva Natural produït el passat 18 de juliol?

La regidora de Turisme ens va contestar que el Centre de Turisme ara era gestionat directament per l'IBANAT i que havia demanat una reunió amb la Conselleria per saber que pensaven fer, ja que l'Ajuntament estaria interessat en col·laborar en la gestió del Centre. Respecta a la Reserva natura de l'Albufereta va dir que la seva direcció s'ha unificat amb la de l'Albufera i que havia demanat la memòria del 2012 però que no se la podien passar fins que no s'hagués reunit la Junta Rectora.

Al darrer ple de gener hem tornat a demanar pels temes:

- S'han reunit ja amb la Conselleria de medi ambient per tractar el tema del Centre de Turisme Ornitològic de la Gola?

- Han obtingut ja resposta a la seva petició de la reunió de la Junta Rectora de l'Albufereta?

Respecte a la Conselleria de medi ambient la regidora de turisme va contestar que encara no havia rebut resposta  a la seva petició  de reunió, i que esperava que la convocassin en una o dues setmanes. Respecte a l'Albufereta la regidora va dir que havia demanat la reunió de la Junta Rectora en octubre i que la resposta va ser que es faria la reunió abans de final del 2013, després li van dir en gener... Continuam sense tenir ni la memòria del 2012, ni el pla ni la memòria del 2013.

Com podeu comprovar a les respostes; la Conselleria de medi ambient passa totalment de Pollença. Com a altres temes es demostra que tenir el mateix partit al municipi i al govern no és garantia de , i si parlam de medi ambient i Partit Polular menys. Esperam i demanam una actitut més enèrgica  i activa per part de l'Ajuntament per obrir el Centre de Turisme i recuperar una gestió autonoma i amb mitjans de la Reserva de l'Albufereta. També consideram que l'Ajuntament s'hauria d'haver pronunciat en contra del cessament de la directora de la Reserva Natural de l'Albufereta (ni tan sols l'ha fet al ple).

Anteriors articles.

PP i turisme ornitològic?

El PP passa de la Gola i de l'Albufereta.

 Pdt per la directiva d'Unió Mollera Pollencina; La Gola i la Reserva Natural de l'Albufereta es troben en eu moll.

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10530

Latest Images

Trending Articles