Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10486

Ni precaritzar ni privatitzar el port públic.

0
0

En les darreres setmanes s'ha parlat de la possibilitat que el Govern Balear aprovi la privatització dels ports públics de la seva competència, entre ells el del Port de Pollença.

“Los clubes temen que el paso a manos privadas de los puertos públicos suponga la expulsión de la náutica de los aficionados menos adinerados”

http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2014/01/14/nauticos-piden-govern-evite-grandes/903124.html

Des de fa temps la gestió del Ports ha estat objecte de controvèrsia: les llargues llistes d'espera per aconseguir amarraments i les sospites entorn de la concessió dels amarraments mantenint l'ordre, el descontrol en els amarraments ja concedits, els elevats preus que han de pagar els usuaris habituals que paguen com a “passants”... una situació que denota una deficient gestió, i que ha duit a aquesta empresa pública a una situació de dificultats econòmiques. La darrera, el procés de renovació d'amarraments, que ha obligat als titulars a desplaçar-se personalment a Palma a renovar la concessió, o presentar una fe de vida certificada davant notari; això tot i tenir cinc funcionaris treballant al port.

Crida l'atenció la mala situació econòmica, ja que el “producte” que ofereix aquesta empresa té una elevada demanda i és un dels sectors estratègics en el turisme nàutic, amb unes tarifes actualment ja força elevades, essent per un llaüt entorn dels 1200 euros anuals, i fins a 2.500 pels que no tenen un amarrament assignat.

La solució és la millora de la gestió, lluny dels interessos polítics, però no la privatització que ha posat en marxa el Govern Balear. L'experiència privatitzadora ja la va posar en funcionament el Govern Balear amb el port de Calanova i el resultat ha estat la pujada sistemàtica de tarifes, deixant-ne fora a molts usuaris habituals. El port és un element clau tant pel sector turístic com per l'accés dels ciutadans a la mar, la immensa majoria d'ells propietaris, amb molts esforços, de petites embarcacions. La privatització farà encara més difícil el manteniment d'aquestes embarcacions, perjudicant també als que fa anys que paguen elevades quotes esperant un amarrament fixe, que perdrien el seu lloc en la llista d'espera.

L'experiència ja ens ha demostrat com funcionen aquests processos de privatització, amb un temps de precaritzar el servei per justificar la privatització, per després concedir la concessió a empreses ben rel·lacionades amb els governants. 

Des del PSM-MÉS de Pollença estam per la millora de la gestió, el manteniment dels serveis i la gestió pública d'un servei fonamental pel nostre municipi, i creiem que l'Ajuntament s'ha d'implicar pel manteniment del servei públic.

 

 

Els amarradors ja es mobilitzaren contra les boies de pagament a l'Avançada i ara es troben amb una nova operació per recaptar més a costa dels amarrament. 
 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10486

Latest Images

Trending Articles