Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10527

Un acord incomplit... Respostes

0
0
Avui publicam preguntes que vam fer al ple d’octubre i que ens van contestar al darrer ple ordinari.

 - A l'anterior ple havia un punt al que es donava coneixement al ple de les resolucions del Batle en matèria de cessaments i nomenaments de, membres de la Junta de Govern Local, com també de les delegacions de Batlia conferides respecte àrees de gestió. Aquest punt no s'hauria d'haver posat a aquest ple?

Batle: No cal, ja s’ha donat compte d’aquests cessaments, nomenaments i delegacions

-  Segon el batle el canvi del representant de l'oposició a la Junta de govern responia a l'acord amb UMP per l’aprovació inicial del pressupost al mes d'abril. El text d'aquell pacte és prou clar i diu que "es valoraria el canvi previ consens amb la resta de grups" . Es poden explicar els portaveus de PP i UMP  quina valoració van fer per realitzar el canvi? Per què no han complit el seu acord de cercar el consens amb la resta de grup i ni tan sols ha hagut cap tipus de conversa amb la resta de grups. 

Batle: Va ser una decisió política.

Res a dir del que va ser una decisió política però el que ens va soprendre totalment va ser llegir a  l’acord escrit que van signar PP i UMP que el canvi a la Junta de Govern s’haria després de previ consens amb la resta dels grups... No va haver cap reunió ja no per consensuar sinó per comentar aquest canvi. Què es pot esperar d’un acord que s’incompleix des del primer moment? Res de res.

- Com expliquen que un Bé d'Interès Cultural com la fabrica de Can Morató no es trobi al Catàleg de Patrimoni. Els grups que van votar a favor de l'aprovació inicial del catàleg tenien coneixement d'aquest fet?

Batle: estam pendents dels informes de patrimoni.

Amb totes les seves accions el batle ha demostrat que no defensa el patrimoni comú sinó l’interés dels propietaris. Hem presentat al·legacions al catàleg de patrimoni demanant la inclusió de la fàbric al mateix.

- Ja s'està fent feina al recurs de reposició que hem presentat els grups de l'oposició contra el decret de Batlia 649,  mitjançant el que els regidors de l'equip de Govern amb dedicació exclusiva, es beneficiaran de que l'Ajuntament els pagui tota una sèrie de despeses de caràcter personal?

Batle: s’està fent feina i la intenció és deixar-ho sense efecte. La partida pressupostària es destinara a Serveis Socials.

Els grups de l’oposició hem hagut d’arribar a posar un recurs de reposició per evitat aquesta irregularitat que ni s’hauria d’haver plantejat.

- Hi ha molt de brutor acumulada als torrents del municipi i a llocs com la sèquia de Siller que recull l'aigua de les finques i de la muntanya. Ens poden informar  quines actuacions es pensen fer des de la Conselleria o l’Ajuntament per netejar torrents i sèquies.

Regidora de medi ambient: Les incidències es comuniquen a la Conselleri si hi ha perill.

- Radio Taxi Pollença, de l'Associació de Taxistes, s'anuncia a internet com un servei oficial de l'Ajuntament. Saben que tant a l'Associació com a la Ràdio tenen vetada l'entrada d'una sèrie de taxistes?  Saben que tampoc deixen publicitar-se al taxistes que no pertanyen a l'Associació a les "parades" i la única publicitat que hi ha és la de l'Associació? Si és un servei oficial de l'Ajuntament per què a la seva pàgina només s'utilitzen el castellà i l'anglès? Per finalitzar els demanem que cerquin solucions a tots aquests temes.

Regidora de policia: els taxistes funcionen amb el seu reglament propi i esperenque els temes es solucionen a una futura assemblea. No és un servei oficial sinó un servei regular.

Com podeu veure la regidora no va contestar pràcticament res i  a la pàgina web de ràdio taxi es segueix parlant d’un servei oficial però no en català. Pensam que l’Ajuntament s’hauria de preocupar més per aquest servei de transport públic.

- Per què no es va convidar a Mallorca Refugi Pont Romà Presentació del projecte de Turisme Ornitològic a Pollença? Per què no es va fer una convocatòria pública als mitjans de comunicació de l’Ajuntament? A partir d’aquest moment serà l’habitual fer les convocatòries municipals bilingües?

Regidora de Turisme:  es va convidar a l’associació hotelera, habitatges vacacionals, comerciants... El tendràn en compte la propera vegada. Respecte a la convocatòria bilingüe van dir que era costum ja que no sabien qui podia rebre la informació.

 Aquesta convocatòria hauria d'haver estat oberta, només calia publicar-ho a la pàgina web, facebook i donar-li publicitat a Ràdio Pollença.

 


 Aquest divendres 24; xerrada ” El municipalisme llibertari més enllà de Murray Bookchin”. Hora: 20:00 h. - 21:30 h.
Lloc: carrer dels socors, 16 baixos, Palma. Ciutat - Transitant

Xerrada a càrrec de: Jordi Martí Font, membre de les CUP, Tarragona

En primer lloc, parlarem sobre el que proposa Murray Bookchin a les seves teories de municipalisme llibertari dins l’Ecologia social com a teoria general.
Després també s’explicarà el cas concret de diferents casos d’aquí i d’arreu on aquestes teories esdevenen realitat. ja que com deia Bookchin “la teoria que no és pràctica, és només una forma d’enganar la gent”
Després de la xerrada hi haurà un espai de debat i a continuació s’oferirà un sopar vegà per a l’autofinançament de l’activitat i beguda a preus populars!

 

 Viewing all articles
Browse latest Browse all 10527

Latest Images

Trending Articles