Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10527

Resum del 2013 (II) Juliol-Desembre

0
0
Acabam el resum de l'any passat que ja varem començar amb aquest altre article (Gener-Juny). Avui acabam amb els mesos de Juliol a Desembre.

JULIOL

 • Es va fer un ple extraordinari per aprovar el pressupost del 2013, allà on, ara sí, UMP hi va donar suport, prèvia petició de disculpes del regidor Nadal per haver desobeït al comitè del seu partit. Al final el suport d'UMP es va materialitzar en que es varen definir uns carrers a asfaltar al Moll, es va acordar la segona fase de millores a Gotmat i varen acordar la construcció de pistes de pàdel al poliesportiu del Moll, obres totes elles perfectament acordables sense necessitat de cap pacte per donar suport al govern.

 • El regidor que queda de la Lliga (Martí Roca) va amenaçar de deixar l'equip de govern si no es confirmava l'entrada dels regidors de Convergència. Finalment, com era d'esperar des del moment que anunciaren les negociacions, es va fer públic el pacte entre el PP i tot el PI (Lliga+Convergència), donant-se a entendre també que, a partir del vot favorable d'UMP als pressuposts del 2013, ajudarien al govern municipal sense entrar-hi.

 • La jutgessa va imposar una multa de 100 euros diaris al batle, per desobeir l'ordre de demolició d'una casa al carrer Creus.

 • Es va fer una manifestació marítima per protestar contra la intenció del govern Balear de cobrar per fondejar a la Punta de l'Avançada.

 • Va saltar la polèmica en conèixer-se que el principal concert del Festival seria a l'Auditori d'Alcúdia, amb un concert d'una obra Michael Myman interpretada per la World Orchestra.

 • El Ple va aprovar el nomenament de Clara Hammerl com a filla adoptiva.

AGOST

 • El discurs de la Patrona del Batle va destacar pel seu to partidista que va desentonar en un acte en el que es va presentar el quadre de la nova filla adoptiva, Clara Hammerl, i es varen donar distincions al metge Carretero, Corda Amarada i Vi Primitiu.

 • Es va donar a conèixer el repartiment de les àrees amb els nous socis de govern del PI. En Joan R. Mateu quedava com a regidor d'Esports i Normalització Lingüística i en Miquel Ramon com a regidor delegat de Sant Vicenç.

 • Els grups de la oposició varem fer esmenes a l'ordenança de preus del Festival de Pollença demanant més descomptes per residents. Una situació kafkiana, ja que les al·legacions mai no s'haguessin pogut aplicar al 2013, ja que el Festival ja s'havia realitzat.

 • Des del PSM varem denunciar la situació en que es trobava Formentor, on nombrosos carrers públics tenien l'accés controlat per guardes privats, que fins i tot impedien el pas amb cadenes. També del lamentable estat en que es trobaven els aparcaments de cotxes de Formentor, situats un dins un alzinar i l'altre en unes condicions de seguretat deplorables.

SETEMBRE

 • Al PSM férem el sopar d'estiu previ al començament del nou curs, amb la presència del nostre secretari general, Biel Barceló.

 • Es va saber que el batle havia signat un decret pel que s'auto atorgava a si mateix i als altres regidors amb dedicació exclusiva el dret de cobrar “ajudes socials” com si fossin treballadors de l'Ajuntament. Al ple el batle va defensar amb agressivitat aquestes ajudes ajudes, però tanmateix al final les ha hagudes de retirar davant l'evidència de ser unes ajudes no ajustades a la legalitat.

 • El batle va declarar davant la jutgessa per la qüestió de la demolició demanant que se li retiràs la multa. La jutgessa no va donar validesa a les seves explicacions i tan sols va rebaixar-ne la quantia fins a 50 euros per dia. El batle va arribar al ridícul de donar la culpa del retard en la demolició als grups de la oposició (?!?!).

 • Va començar el curs escolar amb una vaga indefinida contra el TIL i en favor de l'educació que es va allargar durant tres setmanes i amb una manifestació sense precedents en la història de Balears. Moltíssims pollencins prengueren part d'aquesta manifestació i el seguiment de la vaga, tant per part dels professors com dels alumnes, va ser molt important al nostre municipi.

 • Al ple es va discutir una nova moció de rebuig al TIL. Un nombrós col·lectiu de l'ensenyament va acudir a la sessió. Finalment els grups municipals varem pactar una moció que fou aprovada amb un ampli consens, llevat de l'abstenció d'un regidor del PP i del regidor d'UMP.

 • També al ple es va aprovar inicialment el catàleg de patrimoni, amb molt poc temps per poder-lo consultar i sense reunions prèvies, fet que va provocar el rebuig de bona part de la oposició, però es va aprovar amb els vots del nou “bloc de govern” PP+PI+UMP.

OCTUBRE

 • La premsa va anar recollint informació sobre el recent catàleg de patrimoni. Va transcendir que ni Can Morató ni Can Franch del Moll hi estaven inclosos, i que en canvi sí que es preveia que en el termini d'un anys s'haurà d'incoar el BIC del Centre Històric. També des del PSM varem denunciar que el nou camí de Bóquer passaria ben pel centre del jaciment de Bocchoris.

 • Els grups de la oposició (llevat d'UMP -aquesta coeta serà una constant a partir d'ara-) varem presentar un recurs de reposició contra el decret de les auto-ajudes socials dels regidors de l'equip de govern amb dedicació exclusiva.

 • Des del PSM varem fer una moció, que també subscrigueren ERAM, A i T.Fuster (NA) a favor de que la Llei de Símbols reconegues la senyera quadribarrada com a símbol propi. Es va aprovar amb l'abstenció de la majoria del PP i d'UMP i amb el vot en contra de David Alonso, reiterant que és el membre de l'ala més dura del PP.

NOVEMBRE

 • Es va fer ple extraordinari per la cessió dels baixos del Centre de Dia a AFAMA i per aprovar la taxa de fems pel 2014 amb un ridícula baixada de preus amb un caràcter totalment electoralista.

 • El batle no va comparèixer a l'assemblea de batles que va tractar l'aplicació del TIL, ni tampoc va delegar en ningú. Els seus socis del PI no varen pressionar perquè hi assistís ni van demanar la delegació. Aquesta inassistència, incomplint el mandat del Ple, va indignat a nombroses persones del col·lectiu de l'ensenyament, que manifestaren les seves queixes durant els actes del La Fira.

 • Al Ple, els partits de l'oposició (excepte UMP) vàrem proposar la reprovació del batle per no haver assistit a l'Assemblea de Batles, però no va anar endavant perquè el PI, juntament amb el PP, hi va votar en contra.

 • Es va conèixer que la peatonalització de la primera línia del Moll, tan anunciada, i part important del pacte amb UMP, no es començaria aquest hivern, sinó que hauria d'esperar fins després de l'estiu de 2014, per falta de finançament per part del Govern Balear.

 • Es va desmuntar la tanca publicitària il·legal col·locada a l'entrada de Pollença i que tantes vegades havíem demanat la seva retirada. Un exemple de com funcionen les coses a Pollença, on les il·legalitats tarden anys a corregir-se i així i tot encara no s'apliquen sancions als responsables.

 • A la fi també es va col·locar la font de Can Teresa, a la Plaça Major, col·locada d'una manera que no ha acabat d'agradar a molta gent, ja que es troba separada de la paret i desplaçada del seu lloc original.

DESEMBRE

 • Al ple de novembre l'equip de govern havia anunciat la possibilitat de substituir la maquinària del rellotge del campanar per una màquina moderna. Aquest fet va transcendir als mitjans quan es va procedir a desmuntar les campanes per la seva reparació. Després de la polèmica suscitada, en la que el PSM vàrem demanar que es conservàs l'antiga màquina, sembla que l'equip de govern a rectificat les seves intencions originals. Pel que fa a les campanes no es varen complir les promeses inicials de recol·locar-les abans de cap d'any.

 • Es va celebrar un ple extraordinari per aprovar definitivament les taxes de fems pel 2014. No varen acceptar les al·legacions de l'oposició amb l'excusa que si ho feien no podrien aplicar les taxes ja pel 2014, donada la data tan propera al cap d'any. Un argument que posa de manifest la mala gestió de l'equip de govern, que no pot acceptar les al·legacions per haver duit a aprovar unes taxes massa tard.

 • El gran protagonista del ple fou el pagament del deute a DUVA pel lloguer de les pistes de tennis. Un enfilall de pràctiques irregulars que hauran acabat costant 45.560 euros, més 12.000 que ja s'havien pagat. El que és pitjor és que ningú no ha volgut assumir les responsabilitats polítiques de la mala gestió, derivant-les totes a l'ex-batle Joan Cerdà. Pensam que dins l'Ajuntament encara ho ha persones que foren responsables d'aquella gestió i que no poden continuar gestionant àrees després d'aquest desgavell, com el llavors regidor d'Esports o inclòs el propi batle que llavors era primer Tinent i regidor d'Hisenda.

La polèmica entorn l'ensenyament i el TIL ha protagonitzat bona part del segons semestre, també a Pollença.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 10527

Latest Images

Trending Articles