Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 12423

La Conselleria de Turisme destinarà 10’6 milions d’euros a la millora d’infraestructures turístiques i al foment de la diversificació i desestacionalització.

0
0

 

 S’obre una convocatòria d’ajuts de 10,6 milions d’euros destinada a projectes dels ajuntaments de Mallorca per a la millora de l’oferta turística a Mallorca.

  La vicepresidenta del Govern i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, i el director general de Turisme, Antoni Sansó, han presentat avui la nova convocatòria de selecció de projectes per a la millora de l’oferta turística en què es posen 10.600.000 € a disposició dels Ajuntaments de Mallorca per a realitzar inversions.

Durant la roda de premsa, la consellera de Turisme ha destacat que "es tracta d’un nou impuls a les inversions dels consistoris en actuacions per a la millora de les infraestructures turístiques i per al foment de la diversificació i la desestacionalització de l’oferta turística" i ha recordat que "són doblers provinents de la indústria turística, de la venda de places, i que es destinen a millores als municipis de la nostra illa gràcies a la gestió que en fa el Govern d’aquests doblers".

Bel Busquets ha subratllat que gràcies a les convocatòries d’ajudes del CBAT "en dos anys, haurem afavorit inversions a Mallorca per valor de més de 33 milions euros" ja que el Consorci cofinançarà fins a un màxim del 80% de cada projecte i els ajuntaments contribuiran amb un mínim del 20% de cada projecte. D’aquesta manera, el CBAT hi aportarà 10,6 milions d’euros per la convocatòria de 2018 i es calcula que les inversions totals seran d’un mínim de 13 milions d’euros.

 

D’altra banda, el director general de Turisme, Antoni Sansó, ha augurat la possibilitat de fer aquestes convocatòries "durant molts d’anys" perquè, segons ha explicat, la nova normativa vigent pel que fa a la venda de places, que estableix que tots els establiments hotelers i allotjaments turístics comprin places, preveu la possibilitat del pagament a terminis "així que la compra d’una plaça generarà ingressos durant 5 anys".

Amb aquesta nova convocatòria es pretén satisfer estratègies de política turística d’acord amb els interessos generals i els principis generals d’actuació de les administracions públiques, de bona gestió dels fons públics que garanteixin la publicitat, la concurrència i la igualtat. Per això, ha dit Sansó, es manté el sistema de puntuació per a la selecció dels projectes.

Els criteris de valoració es divideixen en dos blocs. El primer bloc està basat en l’estudi del projecte, d’acord amb la justificació de la intervenció i el caràcter del projecte i en què puntuarà especialment la necessitat, la repercussió i la singularitat, a més del foment del producte turístic, la innovació i recerca, l’accessibilitat universal i la sostenibilitat. Al segon bloc, la puntuació s’adjudicarà de manera proporcional a partir de fórmules matemàtiques. Es puntuarà l’aportació econòmica extra de l’ajuntament sol·licitant, l’acreditació d’un pla de turisme municipal, el percentatge d’empreses de la població adherides al Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació (Sicted), el nombre de places adquirides, la inversió turística realitzada i el nombre de places d’habitatge vacacional.

La convocatòria d’ajuts ja s’ha publicat al BOIB i, fins al 20 d’agost, els ajuntaments podran presentar projectes que tenguin alguns d’aquests objectius:

a. Rehabilitar zones turístiques mitjançant operacions d’esponjament, entre d’altres.
b. Incentivar la reconversió d’establiments d’allotjament turístic obsolets en projectes socials, culturals, educatius o lúdics i esportius que, en tots els casos, ha de preservar el medi ambient.
c. Fomentar de manera directa i indirecta qualsevol activitat que assoleixi la competitivitat, la diversificació i la desestacionalització de l’oferta turística de cadascuna de les illes.
d. Desenvolupar projectes per incrementar la qualitat de l’oferta turística.
e. Impulsar projectes d’investigació científica, desenvolupament i innovació tecnològica (R+D+i) que tinguin relació amb l’àmbit turístic.
f. Dur a terme qualssevol altres activitats amb els objectius de millorar la qualitat de les infraestructures turístiques, la competitivitat d’aquestes, diversificar i desestacionalitzar l’oferta i consolidar la posició de lideratge en matèria turística.

Cada ajuntament podrà presentar fins a dos projectes. L’import màxim finançat pel Consorci serà de 500.000 euros per projecte. L’ajuntament sol·licitant assumirà els excessos dels projectes que superin aquesta quantitat.

El CBAT és l’òrgan gestor de les places turístiques a l’illa de Mallorca. Hi formen part el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Mallorca i els agents socials i econòmics del sector turístic.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 12423

Latest Images