Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10607

MÉS per Mallorca reclama la recuperació dels drets laborals i unes pensions dignes en el Dia de la classe treballadora.

0
0
MÉS per Mallorca acut a la manifestació del Dia de la classe treballadora a Palma per reclamar feina digna per a tothom i la recuperació de drets laborals que el govern de Rajoy ha retallat. El coportaveu de la formació ecosobiranista, Guillem Balboa, ha recordat que, encara que les xifres de l’atur siguin positives, les feines segueixen sent temporals i precàries. Tanmateix, el coportaveu dels ecosobiranistes ha remarcat la feina feta des del Govern del canvi per revertir les situacions d’explotació i precarietat laboral a les Balears, així com per reduir les desigualtats de gènere en el món laboral.

La precarietat arriba fins a les pensions, una altra de les grans reivindicacions d’aquest 1r de maig. MÉS per Mallorca ha reivindicat unes pensions dignes i ha recordat que els pensionistes fa mesos que reclamen la fi de la privatització de les pensions. "La lluita no només és dels pensionistes, sinó també de totes aquelles persones, joves i adultes, que creuen en un sistema públic i just per a tothom", ha assegurat Balboa.

La igualtat real entre homes i dones també s’ha de fer efectiva al món laboral. Cal recordar que els homes de les Illes Balears segueixen cobrant, de mitjana, quasi un 17% més que les dones per la mateixa feina i que també són elles les que tenen més contractes temporals i amb una jornada laboral més curta. Aquestes desigualtats s’estenen fins a la jubilació: la bretxa salarial es veu reflectida també en les cotitzacions a la Seguretat Social, un desequilibri que genera que la diferència entre les pensions públiques dels homes i de les dones arribin a ser de 6.000 euros anuals.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 10607

Latest Images

Trending Articles