Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10493

El Reis Mags Gegants encapçalen la Cavalcada de Maó

0
0

Existeixen projectes de curta durada, solen ser quan per exemple rebem la convidada de dur els gegants a alguna festa d’algun poble i al cap de poques setmanes aquests ja estan de tornada amb la feina feta. Existeixen altres projectes que per la seva complexitat poden durar varis anys, és el cas dels Gegants Reis Mags de Maó.

Com hem comentat en algun altre article va ser un cop acabada la cavalcada de Reis de l’any 2012 quan es va decidir començar a treballar amb el projecte (avui fa dos anys) de construir un gegant que fos el Rei negre Baltasar i també el Rei Blanc Melcior; fa poc més d’un mes va estar enllestit el tercer gegant, el Rei Gaspar. És així que en la nit d’ahir, la de la cavalcada de Reis de Maó es va veure culminat un projecte que portava dos anys de treball darrera, de taller i preparació. Ahir els Reis Mags Gegants de Maó van sortir al carrer per primer cop.

Els estrenes sempre solen portar nervis, emocions i molts de sentiments acumulats que surten a fora un cop les figures s’aixequen de terra i fan els primers passos; com aquell fillet que comença a caminar, que inicia un camí i pels seus pares i protectors és un goig gaudir del que s’està vivint en el moment.

Els Gegants Reis Mags de Maó durant la Calvada de Reis de Maó 2014.

El Reis Mags Gegants Melcior, Gaspar i Baltasar ahir ja portaven alguns dies a l’interior de l’Ajuntament, per que tot-hom que ho va voler els pogués anar a veure d’aprop abans de la cavalcada. Però el gran dia va arribar i a les sis de la tarda d’ahir fosquet una dotzena de geganters els van anar a buscar per a portar-los al port, on es trobarien amb els Reis Mags de veritat que havien d’arribar a la ciutat i iniciar junts la Cavalcada.

A les set de la tarda les Majestats d’Orient ja eren al port, les carrosses que els havien de portar, els cavallers, les comparses, la Banda de Música de Maó i els gegants estaven a punt, al seu lloc i un cop amb els protagonistes indiscutibles de la nit van estar asseguts al trono la desfilada va iniciar la marxa cap a la ciutat.

Els Gegants Reis Mags de Maó durant la Calvada de Reis de Maó 2014.

Els Gegants van encapçalar la marxa, ballant amb la banda de música. Ja des de el primer moment no hi van faltar els flashos constants, com si fos un castell de focs d’artifici, que van voler agafar les imatges dels nous gegants.

La Costa de ses Voltes, la que envolta el Parc Rotxina, com cada any era plena de gent, com de costum amb els fillets a primera fila o a sobre dels ombres dels pares i la imatge pel que estava com espectador era la de veure com la desfilada pujava la costa, com venia des de baix i pujava a la Ciutat.

Un dels moments més polits va ser la arribada al Pla de la Parròquia, amb l’immens arbre de Nadal i el betlem esperant a les Majestats. Allà els Tres Reis Mags Gegants van fer alguns balls, doncs és obligatori per uns gegants fer-ho en arribar a plaça. Tota la comitiva seguiria per el Carrer Sant Roc, Sa Raval, Rovellada de Dalt i Carrer de Ses Moreres i Costa de sa Plaça, sent aquests dos últims carrers citats uns dels que més multituts coneixeria la desfilada.

Un cop amb les enormes figures haver passat per segon cop per el Pla de la Parròquia, on les Majestats aturarien per a fer el tradicional discurs, la Cavalcada es podia donar per conclosa.

En aquell moment les paraules eren les del cap de colla manant cap el retiro i els sentiments el de que havia valgut la pena dos anys de treball per aquella hora i mitja en que es va poder veure el treball que s’havia fet als tallers de la Colla de Geganters de Maó.

Avui els Gegants Reis Mags ja estan estotjats fins l’any que ve, demà de les festes de Nadal d’enguany ja s’en parlarà en passat i pel dissabte que ve: en Tomeu i na Guida faran la primera de l’any, commemorant la Diada del Poble de Menorca, Sant Antoni.

www.gegantsmao.menorca.es

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10493

Latest Images

Trending Articles