Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10486

Resum del 2013 (I) Gener-Juny

Previous Sud enllà
0
0
En el canvi d'any, i abans de reprendre el curs habitual, convé repassar de manera molt breu el que va donar de si el 2013. Avui ho recordam fins al mes de juny.

GENER

 • Mal ambient dins l'Ajuntament entre el PP-Lliga i els No Adscrits per desconfiances mútues.

 • El fogueró del PSM va congregar molta gent entorn d'una representació de les “perles” de consellers i president del Govern Balear, embarcats dins "na Rasputina".

 • Des del PSM vàrem exigir que no es pagués el cost del mai executat projecte de l'Auditori (150,000 eur.) fins que no s'aclarissin les responsabilitats polítiques del cas.

 • La oposició varem fer convocar un ple extraordinari on exigirem explicacions sobre el cumpliment de les mocions aprovades als plens (n'enumeràvem 24) que estaven pendents i per tal que el regidor David Alonso donàs comptes de la seva gestió; un any després d'aquell ple hem constatat els magres resultats de la dedicació exclusiva que se li va concedir fa dos anys i hem demanat que se li retiri.

 • Es va donar a conèixer “l'Auditoria” que va detectar irregularitats en la gestió econòmica de l'Ajuntament. Des del PSM varem criticar la falta de definició i profunditat d'aquest document, que mancava de informes complementaris posteriors. Malauradament s'ha demostrat que només va servir perquè alguns polítics del govern se n'adonassin que no els convenia seguir recercant en la gestió dels anys passats.

 • Al ple de gener des del PSM varem presentar una moció per reprovar al conseller d'educació Bosch i al ministre Wert, que fou aprovada. (A favor: 11, PSM, N.A., PSOE,CIUP,UMP,ERAM – Abstencions: 6, PP, LLR). Un any després es demostra l'encert de la moció, amb el conseller que ja no ho és, i amb el conflicte d'ensenyament més gran que han viscut les Balears, i el ministre ha fet aprovar una llei que s'ha posat en contra gairebé tota la comunitat educativa.

FEBRER

 • Definitivament els regidors Magdalena Estrany i Tomeu Fuster abandonen el pacte de govern, deixant al govern municipal amb sis regidors (5 del PP i Martí Roca de la Lliga). La ruptura va anar seguida de retrets sobre “draps bruts”. Des del PSM varem reclamar al batle que es sotmetés a una moció de confiança per confirmar els seus suports, però no s'hi volgué sotmetre, en previsió de la posterior incorporació de CiUP.

 • Es va conèixer una sentència contra l'Ajuntament per fer pagar la ocupació de la via pública per duplicat al passeig del Moll, quan ja la cobrava Costes.

 • Es va donar a conèixer el Pla Director de Museu de Pollença, que havia detectat pèrdues de les col·leccions d'eines i ciències naturals.

 • Des del PSM varem presentar una moció al Ple per tal que Pollença s'incorporés a la xarxa de municipis balears de l'Institut Ramon Llull, que es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups, llevat del PP, que es va abstenir. Varem rebre l'encàrrec de representar l'Ajuntament en aquest Institut però onze mesos després encara no s'ha fet el nomenament oficial del nostre regidor coma representant, tot ii haver-ho tornat a sol·licitar reiteradament.

 • Al mes de febrer el PSM va ver el seu congrés, on es va fusionar amb Entesa per Mallorca, neixent el PSM-ENTESA del que la nostra companya Joana A. Campomar és membre de l'executiva.

MARÇ

 • Es va dur a terme el Correllengua que arribà a Pollença amb una important rebuda al Claustre del Convent.

 • El Batle, en un viatge a Madrid, es reuní al Ministeri de Defensa juntament amb el diputat Miquel Ramis (PP) per parlar sobre l'ús compartit civil i militar de la Base, en compliment de les mocions aprovades a l'Ajuntament. Fins a dia d'avui aquella negociació no ha donat cap resultat.

 • El ple va aprovar la eliminació del Pla Especial de Formentor, amb una important discussió entre govern i part de la oposició. Finalment es va fer l'aprovació inicial (A favor: 9, PP, LLR, CIUP, UMP – En contra: 8, A, PSOE, PSM, ERAM, NA.). Al cap del temps va resultar una ficada de pota més, ja que la justícia va anul·lar el Pla general adaptat al POOT en l'àmbit de Formentor, fent que aquesta modificació no tingués sentit i no s'aprovàs mai definitivament.

ABRIL

 • Es va tornar a obrir la polèmica entorn de la Carretera Vella de Lluc en aparèixer-hi animals morts just en el polèmic tram que passa per devora la finca del batle, animals que després de tot l'enrenou el propi batle va retirar, reconeixent així la seva responsabilitat sobre els fets.

 • El PSM, juntament amb Alternativa, varen col·laborar amb ICP i Memòria de Mallorca en l'organització del cicle Abril de República.

 • En el Ple es varen dur els pressuposts pel 2013, que no es varen aprovar després que Nadal Moragues no acceptés les instruccions del seu partit en el sentit d'acceptar-los. Això va suposar encendre l'ira del batle, que li va dir de tot. Mesos després aquestes crítiques mútues s'han oblidat, ja que UMP s'avé a tot el que dicta el PP.

 • Verem presentar una moció de millora de la seguretat de la carretera MA-2200 al seu pas pel poliesportiu de Pollença. El PP va proposar l'esmena d'afegir-hi la creació d'una rotonda en l'entrada pel Monument a Miquel Costa, esmena que varem acceptar, si compta amb les condicions tècniques adequades. Es va aprovar per unanimitat.

MAIG
 • Es va fer un simulacre de convocatòria per a la direcció del Festival de Pollença, que va guanyar Joan Valent, com no podia ser d'altra manera, vist com es va organitzar tot plegat. Una mostra de burla a l'acord de ple que s'havia adoptat anteriorment.

 • Des del PSM varem presentar una moció juntament amb A, PSOE, UMP, ERAM I No Adscrits relativa a la implantació de la zona verda d’aparcaments al Port de Pollença. Es va aprovar per unanimitat. Així i tot l'Ajuntament no ho ha aplicat l'estiu del 2013.

 • El Ple també va aprovar inicialment per unanimitat la cessió de part del nou Centre de Dia a AFAMA per dur a terme les seves tasques.

 • Es va conèixer la sentència que anul·lava l'adaptació del Pla General al POOT en l'àmbit de Formentor, tornant a les normes del 1990 i invalidant l'acord municipal d'eliminació del Pla Especial aprovat al març.

 • La regidora Mª del Mar Sastre, del PSOE, va presentar la dimissió, per motius personals, i la va substituir Javier Barba.

JUNY

 • L'Ajuntament va presentar a bombo i plateret les banderes blaves que havia obtingut el municipi, després que l'any passat el mateix equip de govern posàs en dubte la importància d'aquestes banderes en no haver-les sol·licitades.

 • Va saltar la polèmica entorn dels fondejos a la Punta de l'Avançada, pels que el Govern Balear volia cobrar taxes.

 • CiUP va anunciar que negociaria amb el PP l'entrada al govern municipal. Aquest fet va confirmar les nostres sensacions, mesos abans, de que CiUP estava més a prop del govern que de la oposició.

 • El Ple va ser ben dens. Es varen aprovar les taxes pels serveis de la Residència de Sant Domingo.

 • També es varen aprovar inicialment els preus pel Festival de Pollença. Una aprovació esperpèntica, ja que no s'aprovaren definitivament fins passat el Festival. La majoria de la oposició ens plantàrem, ja que no s'havia comptat amb nosaltres per la contractació del director del Festival i per això PSM, A, PSOE, ERAM i els No Adscrits ens varem aixecar i ens asseguérem al lloc del públic per no participar d'aquest esperpent.

 • Participàrem d'una moció d'Alternativa, juntament amb PSOE i Esquerra en contra de l’avantprojecte de llei per a la racionalització i la sostenibilitat de l’administració local. Fou aprovada. (A favor: 10, A, PSM, PSOE, ERAM, CIUP, LLR, T. Fuster – Abstencions: 6, PP, UMP.)

 • També signàrem una mociód’Esquerra sobre l’exercici de la sobirania fiscal a l’Ajuntament de Pollença.Fou rebutjada. (A favor: 3, ERAM, PSM, T. Fuster – Abstenció: 6, LLR, A, CIUP, UMP – En contra: 7, PP, PSOE).

 • Des del PSM presentàrem una moció que també fou signada per CiU, Lliga, Alternativa, ERAM i PSOE de rebuig a la implantació obligatòria del decret sobre el tractament integrat de llengües TIL als centres educatius. La primera moció sobre el TIL a les Balears. Fou aprovada. (A favor: 10, PSM, A, LLR, CIUP, PSOE, ERAM, T. Fuster – Abstencions: 6, PP, UMP.)

 • Tota la oposició varem presentar una moció urgent de defensa del fondeig gratuït a la Punta de l'Avançada. Fou aprovada. (A favor: 10, PSM, A, PSOE, CIUP, UMP, ERAM – Abstencions: 6, PP, LLR.)


Continuarà...

La ruptura del pacte de govern a Pollença va protagonitzar la primera part de l'any, ja que deixava al govern municipal en una situació molt minoritària, especialment abans de que es construís l'actual acord PP-PI-UMP.

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10486

Latest Images

Trending Articles