Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Pacte d'iresponsables

0
0
Normal021MicrosoftInternetExplorer4

Al ple extraordinari de dilluns es va  aprovar l'acord extrajudicial envers el recurs contenciós administratiu interposat per l'entitat Proyectos Urbanísticos DUVA S.L. Un acord amb la propietat de DUVA perque retirin un contenciós-administratiu on demanaven a l’Ajuntament 124.000 Euros + interessos + costs per l'arrendament de tres pistes de tennis al període 2006-2011.A l'acord el tema resta tancat econòmicament amb el pagament a DUVA de 45.560 Euros IVA INCLOS. Després d'un llarg debat aprovada amb els vots a favor de PP-Lliga, CiU i UMP, abstenció de Tomeu Fuster i vot en contra d'Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra.

És clar que Alternativa no podiam votar a favor d'unes actuacions totalment irregulars que poden ser constitutives d'un delicte de prevaricació continuada, i un delicte de malversació de cabals públics. Per això al ple vam demanar la dimissió del regidor, en Miquel Ramon de CiU,i que l'Ajuntament demanés  la responsabilitat personal i patrimonial de les autoritats municipals responsables, l'anterior batle en Joan Cerdà i l'actual regidor d'esports, en Miquel Ramon, directa i personalment o a través de les accions legals per a això, fins i tot la penal. Evidentment ni en Miquel Ramon  va acceptar la seva responsabilitat política,  i no va dimitir, ni el batle va acceptar demanar les responsabilitats corresponents. Així és aquest pacte d'irresponsables del PP-PI que "neteja, fixa i dóna esplendor a l'anterior legislatura.

Els fets

 A finals de l’any 2005 amb motiu de la construcció del nou Col·legi Miquel Capllonch varen desaparèixer les pistes de tennis que havia al poliesportiu de Port. Segon Duva l'Ajuntament a través del  batle, Joan Cerdà Rull i el regidor d'esports, en Miquel Ramón van sol·licitar a Duva el lloguer de tres pistes de tennis per un import de 2000 euros mensuals més IVA. Segon en Miquel Ramon el no va formar part de l'acord que va ser oral i no apareix enregistrat en cap document oficial, ni a cap expedient administratiu burlant tots els procediments de contractació establerts a la Llei de Contractes de les Administracions Públiques  o sigui “nul de dret” .

En Miquel Ramon va signar la primera factura de juny 2006 a raó de 13.920 euros per sis mesos (desembre de 2005 al maig de 2006).  El que és una prova evident de que l’Ajuntament reconeix el contracte verbal i el preu del mateix. A les explicacions donades per en Miquel Ramon va dir que va signar la factura literalment “perquè l' interventor en aquell moment, li va dir que havia crèdit i quan arribés la propera, ja ho veuríem”. La factura va ser aprovada a una Junta de Govern on eren presents en Tomeu Cifre del PP com tinent de batle i regidor d'hisenda i na Malena Estrany, i per tant també tenen la seva part de responsabilitat a aquest tema al no comprovar si darrera de la factura havia alguna contractació. 

Als pressupostos de l'Ajuntament per a l'any 2007 havia pel concepte de lloguer de pistes de tennis al Port un import de 14.000 euros (que evidentment ens du al desconcert sobre el preu de lloguer a pagar) però ja no es va pagar cap de les factures que va presentar posteriorment DUVA. Segon el batle que també era regidor d'hisenda, en Tomeu Cifre, aquella partida la va posar l'àrea d'esports, segon en Miquel Ramon el va fer el batle. Per a nosaltres tot això és un reflex de com funcionaven les coses a l'Ajuntament; cada partit gestionava la seva àrea i no es ficava en el que feien els altres.

Posteriorment en Miquel Ramon va dir que ell mai més va veure una factura més de DUVA, versió que va corroborà en Pedro (tècnic d’esports de l’Ajuntament), i que el batle, en Joan Cerdà semblava que duia el tema personalment. Una cosa totalment incomprensible si pensam que en Miquel Ramon tenia dedicació exclusiva i el lògic és que fos damunt del tema.  Segon en Miquel Ramon finalitzades les obres de les instal·lacions esportives públiques del Port de Pollença, també va finalitzar l’acord entre els explotadors dels apartaments Duva i l’àrea d’esports. Així se va notificar al Club de Tennis del Port de Pollença... Però una vegada més es va fer oralment. En aquell moment un dels temes que va complicar  de les coses és que es van fer dos pistes de tennis i de gespa artificial, superfície no autoritzada per disputar partits oficials. Segon membres del club de tennis d'eu moll s'havia advertit d'aquest fet a Miquel Ramon abans de fer les pistes. A més la reglamentació va canviar durant aquest període ja que el nombre mínim de pistes que ha de tenir un poliesportiu per fer competicions masculines es va fitxar amb 3, i al Poliesportiu tot just havia 2.  La qüestió és que el club de tennis d'eu moll va continuar  a Duva.  El tècnic d'esport a una data indeterminada de 2008 va telefonar al Club de Tennis i els hi va informar que havien d’abandonar les instal·lacions de DUVA però el Club va continuar a DUVA amb la passivitat de l’Ajuntament.

A la nova legislatura, el 19 d'octubre de 2011, el nou regidor d'esports, en Tomeu Fuster, va enviar una carta certificada als responsable de DUVA on reconeix un deute de 31.140 euros per a la utilització de les pistes des del desembre de 2005 fins al juny del 2011. Tinent en compte la factura pagada reconeix un deute pendent a favor de DUVA de 17.220 euros.  El 2 de novembre de 2011 va enviar una altra carta a DUVA on es resol el contracte verbal. Nosaltres consideram que aquesta actuació va ser correcta tenint en compte la situació que es va trobar.

Evidentment amb aquests fets la postura de l'Ajuntament és complicada davant el contenciós que ha possat DUVA per 124.015 euros més els interessos, ja que compta amb un reconeixement tàcit del contracte oral, donat per el pagament de una primera factura i el reconeixement de les dues cartes aquesta legislatura. Per tant la única opció de l'Ajuntament és discutir el preu del lloguer. La proposta de l'Ajuntament per evitar el contenciós  de 45.560 euros parteix de les següents quantitat; 24.000 euros sense IVA al 2006 (quan es va pagar la factura de 12.000 euros). 14.000 euros al 2007 (partida pressupostària) i  partint dels càlculs de l'àrea d'esport d'aquesta legislatura; 17.640 euros pels anys 2008 al 2011.

El resumen de l'anterior és un disbarat més de la gestió de les passades legislatures és evident la responsabilitat del regidor en Miquel Ramon a l'igual que a algunes de les irregularitat que mostrava l'auditoria (sobre la qual es continuen sense fer els informes aprovats al ple)  o l'extrajudicial de fa dos mesos. A més més els dos protagonistes de l'acord oral, el regidor en Miquel Ramon i l'anterior batle (en Joan Cerdà) ,  han estat imputats i ha anat a declarar, juntament amb aquests darrers dies en referència a unes factures pagades a l'anterior legislatura. 

A un Ajuntament normal Miquel Ramon no podria estar ni un minut més de regidor, o bé hauria dimitit o bé el batle l'hagués cessat després de demanar-li les responsabilitat corresponents.

El Pacte PP-UMP, UM-UNPI va crear el problema i els vots dels mateixos amb altres sigles l'ha solucionat  això sib amb els doblers de tots.


 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10341

Latest Images