Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 12459

Desenvolupament del reglament de participació ciutadana (ple d'octubre)

$
0
0

A continuació teniu un resum de la primera part del ple ordinari del mes d'octubre. Al final no va haver-hi temps per més, i els nostres precs i preguntes hauran de ser contestats al següent ple.

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de les actes de sessions anteriors.Aprovat per unanimitat

2.- Aprovació, si procedeix, de l'expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits núm. 6-2017. Aprovat per 7 vots a favor (Junts i UMP) i 10 abstencions (Alternativa, Tots, PP i Regidor no adscrit).

Es tractava de vàries factures d'uns 1.900 euros, d'anys anteriors. Una quantitat baixa si ho comparam amb altres extrajudicials que han anat a altres plens. Nosaltres optàrem per una abstenció com sempre, ja que tot i que creiem que s'ha de fer el possible per evitar tants extrajudicials, les empreses que fan les feines per l'Ajuntament mereixen cobrar-les.

3.- Informació sobre l'execució pressupostària del tercer trimestre de l'exercici 2017 de l'Ajuntament i Organismes Autònoms de conformitat amb la BASE 36ª d'Execució del Pressupost de l'exercici 2017. No es vota.

Tenint en compte que el pressupost es va aprovar tard, i que encara queden més de 2 mesos per acabar l'exercici, és difícil fer una judici exacte sobre l'execució del pressupost, per tant, nosaltres la valoració la farem a final d'any. Tot i això queda clar que hi haurà vàries àrees que com cada any es quedaran sense pressupost i que obligarà a fer encara més modificacions de crèdit, de per si ja abundants. Recordar que aquest pressupost es va aprovar d'una forma penosa, vinculat a una moció de confiança, la qual el batle no va superar.

4.- Aprovació, si procedeix, de la creació de la Comissió Permanent de Participació Ciutadana. Aprovat per unanimitat.

Es tractava d'aprovar la creació d'aquesta Comissió complint el que estableix el nou Reglament de Participació, la qual serà el màxim òrgan de coordinació de la participació ciutadana. En formaran part representants dels partits, entitats i persones individuals. Aquesta Comissió, es l'encarregada d'organitzar els processos de participació (no decideix les temàtiques, les quals van a ple) i també serveix de pont entre els ciutadans que vulguin fer propostes de processos de participació per dur-los a ple. Recordàrem la importància d'aquest òrgan i demàrem a que tots els grups que s'impliquin en el seu funcionament, que si hi creuen, i no en fan un ús interessat, pot servir per fer que la gent participi. També recordàrem al  govern la necessitat de fer difusió de tots els aspectes relatius a la participació, i animam a tothom a apuntar-se al Registre Ciutadà. Evidentment votàrem a favor d'aquesta proposta.

5.- Aprovació, si procedeix, de la creació dels Consells d'Àrea. Aprovat per unanimitat.

S'aprovà la creació de 7 consells, amb la mateixa distribució que les regiduries de l'Ajuntament. D'aquests en formaran part membres de tots els partits, associacions o entitats que tenen a veure amb l'àrea i 3 particulars elegits entre els inscrits al registre ciutadà. El seu objectiu serà discutir sobre les polítiques i pressupost de les àrees, en definitiva perque els regidors retin compte davant els representants de la ciutadania, i aquesta faci propostes i aporti idees. Evidentment també hi votàrem a favor.

6.- Moció presentada pel grup polític municipal Partit Popular sobre el repartiment de l'impost de turisme sostenible (RGE núm. 7968 de 11.10.2017). Aprovat per 9 vots a favor (PP, Tots, UMP i Regidor no adscrit) i 8 en contra (Alternativa i Junts).

A l'igual que demanà en una esmena a una moció del grup mixt al parlament, o com han fet a altres probles, el PP en la seva moció demanava que els ajuntament fossin partíceps directes del repartiment de l'impost. Nosaltres ja no vàrem voler entrar a discutir el fons de la moció. Per nosaltres aquest impost no és una veritable ecotasa, que és el que demanàrem a una moció a l'octubre del 2015, i que no s'ha convertit en realitat. Al final tenim un impost que es destina a projectes de millora del producte turístic o d'altres que s'haurien de fer amb el pressupost ordinari, i com molt bé han denunciat els ecologistes, molts d'aquests no es poden considerar sostenoibles. Entre aquests projectes hi ha depuradores, escoles d'hoteleria o nàutica,... Per tant, per que no voliem justificar amb el nostre vot questa llei, optàrem per votar en contra. Finalment li recordàrem al PP que si vol fer coses pel municipalisme (va ser la justificació de la moció), el que ha de fer és derogar la Llei Montoro.

7.- Moció presentada pel grup polític municipal Partit Popular de suport i recolzament a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat com a garants de l'Estat de Dret (RGE núm. 7969 de 11.10.2017).Aprovat per 9 vots a favor (PP, Tots, UMP i Regidor no adscrit) i 8 en contra (Alternativa i Junts).

Aquesta vegada Tots per Pollença no va donar llibertat de vot; es veu que si no hi ha en joc el pacte de govern si que obeeixen al seu cap.

Pel que fa referència a la moció, evidentment hi votàrem en contra, i no podem dir res més que no sigui dir que és un insult a la intel·ligència i a la veracitat, i després del que ha passat a Catalunya, presentar-la és un acte miserable i cínic.

El PP tergiversa la realitat i intenta convertir en víctimes a uns agents que varen causar 1.066 ferits i més de 300.000 euros de desperfectes, quan per ordres de la jutgessa havien "d'evitar el referendum sense alterar la violència". El que va passar l'1 d'octubre no és més que violència contra persones pacífiques i desarmades.

L'actuació policial espanyola, que tant alaba el PP, només va obeir a la consigna del «a por ellos»,i amb cap respecte per la llei que diuen defensar. Un violència que se va exercir utlitzant mitjans com les pilotes de gomes, prohibides a Catalunya i que la policia espanyola va disparar en diverses ocasions, impactant a un jove a la cara, el qual està pendent de si perdrà la visió. Tot per impedir que la gent votés. La nostre portaveu va aprofitar la seva intervenció per mostrar al regidor Popular el que és una pilota de goma, i el que pot suposar un impacte d'una d'elles, disparades a més de 400km/h.

També recriminarem al Partit Popular que s'erigís com a defensor de l'Estat de dret, ja que si algú és expert en vulnerar la llei, aquests són ells

8.- Moció presentada pel grup polític municipal Junts Avançam a favor del diàleg, de condemna a la violència exercida el dia 1 d'octubre pels Cossos de Seguretat de l'Estat i per la posada en llibertat dels Presidents de les entitats Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana.Rebutjada per 9 vots en contra (PP, Tots, UMP i Regidor no adscrit) i 8 a favor (Alternativa i Junts).

Nosaltres votàrem a favor de la moció, que per desgràcia i la dreta no va poder ser aprovada. Creiem que és un disbarat l'acusació de sedició, no s'ajusta als fets, i tothom va poder veure que precisament els dos Jordis varen fer possible que es fes un passadís per deixar sortir la Guàrdia Civil.

Al final aquest estat autoritari i que usa i retorç la llei a conveniència volia llevar-se d'enmig aquestes dues persones i feren encabir uns fets que no s'ajusten al delicte que se'ls imputen.

Per desgràcia els Jordis no són els únics presos polítics. Que és n'Alfon? o els joves d'Alsasua alguns dels quals ja duen un any en presó preventiva? I aquesta és la veritat de l'Estat espanyol. Un estat que té presos polítics i que tortura (i no ho diu Alternativa, ho diu el Tribunal Europeu de Drets Humans).

9.- Moció presentada pel grup polític municipal Tots per Pollença en relació a la zonificació del lloguer vacacional (RGE núm. 8247 de 20.10.2017).Esmenada, i aprovada per 15 vots a favor (PP, Tots, Junts, UMP i Regidor no adscrit) i 2 en contra (Alternativa).

Nosaltres votàrem en contra. Tots per pollença creu prioritari defensar els propietaris d'habitatges que, a més de tenir-ne, lloguen, en canvi a Alternativa per Pollença creiem prioritari defensar els que no tenen propietats i necessiten llogar per poder viure, ja que és el col·lectiu més vulnerable, els qui tenen menys veu i menys capacitat de fer-se sentir i de fer pressió.

Ja vàrem defensar en el seu moment que no s'havia d'obrir la porta a llogar els plurifamiliars (que fins el moment no es podia), així que ara sóm partidaris que la zonificació afecti a tot el municipi.

Per desgràcia, i coneixent la pressió de lloguer turístic al municipi i el problema d'habitatge que suposa, no hem vist que a ningú, ni govern ni resta de l'oposició, els hi preocupa gens.

10.- Propostes / Mocions d'Urgència

En principi l'equip de govern volia portar a votació l'aprovació inicial de la cessió gratuïta de la titularitat del solar de Can Conill al Servei de Salut de les Illes Balears (IbSalut) per a la construcció d'un nou centre de salut. Al final no va haver-hi temps i va haver de fer-se un ple extraordinari.

 



 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 12459

Latest Images

Trending Articles