Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10493

La suspensió de l'ajuda militar als rebels sirians és pura retòrica, segons En Michel Chossudovsky.

0
0

    La suspensió de l'ajuda militar als rebels sirians és pura retòrica, segons En Michel Chossudovsky.

 

 

     Com he dit moltes vegades, els mitjans catalans (els grossos) es mostren subordinats als interessos de l'Imperi.  Formen aliança amb els mitjans d'Europa (occidental) i dels Estats Units.

 

    Tinc la convicció que els cossos de redacció i els col·laboradors dels mitjans catalans se'n adonen de la corrupció informativa dels  mitjans corporatius i tenen un creixent sentiment de culpa.

 

  Els mitjans dels països que no són vassalls de l'imperi ianqui, pel contrari, denuncien la política militarista de Washington i els crims que comet.

    

    A destacar:  Mentre els mitjans xinesos es mostren molt moderats en les denúncies de l'imperialisme nord-americà, els mitjans russos, en canvi, denuncien sense pal·liatius la criminal política de Washington.

 

       L'escrit que segueix és una transcripció d'un article publicat al diari on line  RT (Rusia Today).

 

 

 

 

" La suspensió de l'ajuda militar als rebels sirians és pura retòrica "

 
  Michel Chossudovsky és un guardonat autor , professor d'economia , fundador i director del Centre per a la Investigació sobre la Globalització , Montreal i editor del lloc web globalresearch.ca . Aconsegueix l'URL curta
  Temps Publicat: 17 desembre 2013 12:51

 

Published time: December 17, 2013 12:51


A Free Syrian Army fighter aims his weapon as he takes a position in Aleppo's Sheikh Saeed neighbourhood December 4, 2013. (Reuters/Molhem Barakat)

 

 

 Un combatent de l'Exèrcit Sirià Lliure apunta amb la seva arma mentre que ell pren una posició en el barri de Sheikh Saeed Aleppo 4 desembre 2013 . ( Reuters / Molhem Barakat )
 
 
 No podem , sota cap circumstància descartar el paper de l'aliança militar de l'OTAN , Turquia , els EUA i Israel en el suport als anomenats lluitadors per la llibertat a Síria , Michel Chossudovsky , Director del Centre per a la Investigació sobre la Globalització , va dir a RT .

 RT : Estem sentint que les atrocitats i crueltats s'han succeït a Adra , on 80 persones han estat assassinades . En la seva experiència , està adoptant les atrocitats a un nou nivell ?

 Michel Chossudovsky : Hem de preguntar qui està darrere d'aquestes atrocitats . Aquesta és una nova onada d'assassinats , sinó que és part de la crisi humanitària . Però hem d'entendre que des del principi d'aquest conflicte l'aliança militar occidental ha donat suport secretament als terroristes per tal de desestabilitzar l'estat nació de Síria . Hi ha àmplia evidència que aquests fets que els Estats Units , l'OTAN i Israel estan darrere dels rebels , i que aquests rebels són entrenats a l'Aràbia Saudita i Qatar , i després entrar i cometre atrocitats . La qüestió és que els mestres que hi ha darrere d'aquest desastre humanitari són , quines són les implicacions geopolítiques són , quina és l'agenda .

 RT : Quant al que s'ha reportat a Adra , hi ha molt poca cobertura de la premsa d'això , encara que es parla molt sobre el suposat atac del govern en Aleppo recentment. Per què , què creus , que és això ?

 MC : No puc resoldre aquest problema . La qüestió que m'agradaria abordar és el fet que en les últimes setmanes s'ha produït un canvi important en la relació entre el govern dels EUA , d'una banda , i el que ara es presenta com el Front Nou Islàmic . Veiem ara que els Estats Units és , de fet, la negociació i l'establiment d'un diàleg amb els líders d'aquestes organitzacions terroristes . També hi ha una possibilitat que l'ajuda a Al - Nusra , als grups jihadistes implicats en aquestes atrocitats no es canalitza a través de l'Exèrcit Lliure de Síria , que està en desordre després de la ransack de la seva seu , i el fet que el general [ Salim ] Idris , de fet , resignat i ja no està al comandament .

 RT : Però la negociació és un camí a seguir , no és així ?

 MC : Bé, no negociar amb terroristes , però en aquest cas particular, les persones que estan dialogant amb els terroristes , que tenen sang a les mans, ja que compten amb instal · lacions per entrenar aquests mercenaris a l'Aràbia Saudita i Qatar . Ells han aportat fons , no han proporcionat un important nivell de finançament a les anomenades forces de l'oposició moderada , brigades de l'oposició. I aquestes brigades moderats de l'oposició , de fet , són un mite . La major part de l'ajuda militar , logístic i financer s'ha canalitzat a aquestes organitzacions afiliades Al- Qaida . Això és el que hem d'abordar . No hi pot haver pau mentre l'aliança militar occidental dóna suport als terroristes .


Un combatent rebel de l'Exèrcit Lliure de Síria dispara la seva arma durant els combats contra les forces del govern el 18 de novembre de 2013, de la zona de Salah al- Din de la nord ciutat siriana d'Alep . ( AFP Photo / Mahmud Al- Halabi )
Un combatent rebel de l'Exèrcit Lliure de Síria dispara la seva arma durant els combats contra les forces del govern el 18 de novembre de 2013, de la zona de Salah al- Din de la nord ciutat siriana d'Alep . ( AFP Photo / Mahmud Al- Halabi )


 RT : No hauríem d'estar preocupats que tot i que els EUA ha suspès tota l'ajuda letal i no letal als rebels sirians , però per ara , aquests grups de línia dura han rebut ja algunes armes ?

 MC : La suspensió de l'ajuda militar als rebels és pura retòrica . Ara tenim proves que en el rostre de la derrota de les forces rebels per les forces del govern sirià i la pacificació de grans parts del país a l'aliança militar occidental i els seus aliats del Golf Pèrsic , Aràbia Saudita i Qatar , ara estan considerant la possibilitat de contractació d'un nova onada de brigades d'Al - Qaida que s'estan enviant polz Hi ha un informe molt preocupant des d'Aràbia Saudita a el fet que els presos a les presons saudites que estan acusats de delictes penals estan sent alliberats amb la condició que s'uneixin a les forces mercenàries d'entrar a Síria . Així que en realitat el que passa és que els rebels han en gran part estat derrotats , però ara estan sent reabastecido per una nova afluència dels rebels que estan sent reclutats , entrenats i enviats en ella per cometre atrocitats . I no podem en cap cas descartar el paper de l'aliança militar occidental , l'OTAN , Turquia , Estats Units i Israel en el suport a aquests anomenats lluitadors per la llibertat . Sabem fins i tot que Israel ha proporcionat un refugi segur en els Alts del Golan als rebels afiliats d'Al - Qaida .

 RT : Hi ha profundes divisions dins les forces rebels en el terreny . Quin impacte pot tenir això en el conflicte ?

 MC : Hi ha divisions sobre el terreny i també hi ha divisió entre el que podríem descriure com l'oposició de la societat civil , tant a l'interior de Síria i fora d'ella , a l'exili , i el que està passant sobre el terreny , en el teatre de la guerra . Però he de dir que les anomenades forces moderades de l'oposició , des del meu punt de vista , són pràcticament inexistents des del punt de vista militar , que l'única força que té finançament , armes i suport financer són els altres islamistes , en particular Al- Nusra , i aquestes brigades rebels són els que estan cometent atrocitats . Ara les divisions es produeixen precisament perquè els sectors de l'oposició s'adonen que aquestes brigades terroristes no van a pertànyer a l'anomenat moviment d'oposició . I cada vegada més entre els sirians , tant a Síria com a l'estranger hi ha consciència que això no és una guerra civil , es tracta d'una guerra d'agressió . I ara la gent adonar-se d'això perquè no tenen informació sobre el fet que aquests terroristes han estat reclutats per l'OTAN , per l'alt comandament turc , en col · laboració amb els Estats Units . I fins i tot es va documentar en 2011 que una campanya per reclutar milers de voluntaris musulmans als països de l'Orient Mitjà i al món musulmà va ser en realitat va posar en marxa , i va ser coordinada entre Brussel · les i Ankara , en altres mons entre l'OTAN i l'alt comandament turc . Des de llavors les coses han evolucionat . Però el que hem d'entendre és que l'aliança militar occidental no és la lluita contra el terrorisme , que és , de fet , el suport als terroristes .


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10493

Latest Images

Trending Articles