Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10607

Més transport públic per afavorir un canvi de model.

0
0

El nou pla insular de transport inclou la gratuïtat dels viatges dels menors de 12 anys, l’ampliació d’horaris els caps de setmana, la creació de serveis nocturns i la posada en marxa de línies més ràpides. Es tracta d’una iniciativa per fomentar el transport públic i la sostenibilitat i que es farà efectiva l’1 de gener del 2019.

 La sostenibilitat en una illa plena de cotxes i amb un espai limitat és, més que una exigència, una necessitat. Per això, el nou pla insular de transport inclou una sèrie d’iniciatives i millores que pretenen incentivar l’ús del transport públic. Algunes d’aquestes mesures són la gratuïtat dels viatges dels menors de 12 anys, l’ampliació d’horaris els caps de setmana, la creació de serveis nocturns i la posada en marxa de línies més ràpides.

 

Biel Barceló: “Potenciar el transport públic és indispensable per minvar el transport privat i és una de les prioritats d’aquest govern. És urgent un canvi de model que ajudi a combatre la saturació i que sigui més sostenible amb l’entorn i el medi ambient”.

Una de les mesures permetrà la gratuïtat dels viatges dels menors de 12 anys, cosa que “a banda de promoure l’ús d’aquest servei i fer-lo més accessible, permet fer una feina també de conscienciació, ja que els nins s’acostumen des de petits a usar aquest transport i a valorar les seves comoditats” ha explicat el vicepresident del govern de MÉS, Biel Barceló.

Una altra mesura és l’ampliació dels horaris dels serveis, amb la creació d’una línia especial d’autobús que connectarà els pobles, especialment Calvià i Llucmajor. La implantació d’aquestes mesures es farà atenent a les demandes que es registrin. El pla també fa especial esment a les bicicletes, per garantir mesures i potenciar el seu ús.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10607

Latest Images

Trending Articles