Quantcast
Channel: Bloc de BalearWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10607

Moció en defensa de la democràcia i el dret d'autodeterminació

0
0

Des d'Alternativa, i davant els esdeveniments preocupants dels últims dies, presentam a ple una moció de suport al referèndum de Catalunya i de solidaritat amb els repressaliats per defensar la democràcia i l'autodeterminació.


La setmana passada, i vista l'escalada repressiva de l'Estat, des d'Alternativa per Pollença vàrem considerar que no podíem continuar en silenci i vàrem registrar una moció per donar suport al dret d'autodeterminació i de solidaritat amb les persones perseguides per la justícia per voler exercir un dret fonamental.

Interpel·lats pel que en semblava un clar atemptat contra la democràcia, i partint de la idea que tot el que permetem que passi a Catalunya se'ns girarà en contra quan volguem decidir qualsevol altra cosa que també vagi contra el règim del 78, pensam que el paper de les esquerres és donar suport al referendum i no callar.

Els esdeveniments dels dos darrers dies, amb el que es pot considerar un estat d'excepció encobert i una suspensió de l'autonomia de facto, no han fet més que agreujar la situació i donar més motius per haver presentat la moció. Al carrer, arreu de l'Estat i també a Pollença, la gent ha mostrat ja el seu suport. Dijous que ve, dia 28, també es plantejarà a la institució municipal, i esperam que s'aprovi.

A partir d'aquesta iniciativa, a altres municipis com a Artà o Manacor, també es debatran propostes similars.

A la continuació de l'article teniu la moció.

 

 

 

Normal021MicrosoftInternetExplorer4

MOCIÓ EN DEFENSA DE LA DEMOCRÀCIA I EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ

 

Exposició de motius:

Atès que després de més de cinc anys de conflicte territorial entre l'Estat espanyol i Catalunya, en els quals una part important del poble de Catalunya ha mostrat, a través de les mobilitzacions més massives viscudes a Europa en els darrers anys, i sempre de forma escrupulosament pacífica i democràtica, la seva voluntat d'exercir el dret d'autodeterminació.

El poble de Catalunya durant aquests darrers anys ha donar suport majoritari a través de les eleccions a les forces partidàries del dret a decidir i, a través del seu parlament s'ha reconegut reiteradament com a subjecte sobirà que pot exercir el dret d'autodeterminació.

L'Estat espanyol no ha volgut entrar en un procés de negociació, i ha optat per judicialitzar el conflicte en lloc de donar una resposta política al problema.

Les accions judicials empreses fins al moment (querelles per permetre debats, per aprovar lleis, citacions a declarar per imprimir o difondre publicitat, prohibició d'actes públics, tancament de webs...) no només amenacen la llibertat de les persones contra que es dirigeixen sinó que atempten contra la democràcia en si mateixa perquè posen en qüestió llibertats fonamentals com la d'expressió, de premsa, de reunió, de participació política...

Per tot això, aquesta regidora presenta al ple de l'Ajuntament per a la seva aprovació, si procedeix, la següent proposta d'

ACORDS:

-mostrar el compromís de l'Ajuntament de Pollença amb al dret d'autodeterminació dels pobles, i conseqüentment, donar suport al referèndum d'autodeterminació de Catalunya que se celebrarà l'1 d'octubre

-mostrar la solidaritat amb totes aquelles persones assetjades judicialment a Catalunya pel seu compromís amb la democràcia

-notificar aquest acord al Parlament de Catalunya i a l'ACM (Associació Catalana de Municipis)


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10607

Latest Images

Trending Articles